Evenimente — June 6, 2018 at 4:01 am

ELKO Safe City Roadshow la Cluj, Iași, Brașov și Constanța

by

ELKO RoadshowELKO Romania, companie membra a grupului ELKO, specializata in distributia unei game largi de echipamente si solutii IT, organizeaza roadshow-ul ”Safe City” dedicat solutiilor de securitate inteligente pentru orase mai sigure. Seria de evenimente se va desfasura in perioada 5 iunie – 10 iulie dupa programul: 5 iunie la Cluj, 12 iunie la Iasi, 3 iulie la Brasov, 10 iulie la Constanta.

Conform studiilor, pana in anul 2050, peste 80% din populatia tarilor dezvoltate se asteapta sa locuiasca in orase. Astfel, crearea de orase inteligente are rolul de a permite o tranzitie lina spre urbanizare, iar acest proces este asteptat sa genereze la nivel mondial oportunitati de afaceri evaluate la peste 2 trilioane de dolari pana in 2025.

In acord cu aceasta tendinta, si in Romania, administratiile si autoritatile locale au inceput sa caute activ modalitati inovatoare de a utiliza tehnologiile de ultima generatie pentru a combate criminalitatea, a imbunatati traficul urban si iluminatul stradal sau pentru a imbunatati calitatea aerului si a reduce nivelul de zgomot.

Toate aceste oportunitati fac subiectul prezentarilor si sesiunilor interactive in cadrul evenimentelor ELKO, in agenda fiind incluse solutii de tipul: City surveillance, Smart Search, Public addressing, Digital signage, Perimetral security, Control access, Critical infrastructure security, Intelligent lighting & EV Chargers sau Environment monitoring.

Alaturi de parteneriatul cu Axis Communications, care ofera un portofoliu generos de echipamente ce combina tehnologia camerelor IP cu detectoarele de miscare, tehnologie radar, tehnologie laser sau chiar solutii de detectie termica, in cadrul demonstratiilor si al prezentarilor sunt incluse tehnologii de la: Allied Telesis, Metrici, Milestone, Eaton, 2N, ATEN, Vestel, QNAP, Seagate, Western Digital, Sieza, Optex, CommScope, Kingston.

ELKO Romania se implica in distribuirea si promovarea unei game vaste de echipamente si solutii de securitate, care sunt folosite de obicei ca si componente ale solutiilor si sistemelor de securitate integrate. Roadshow-ul pune in valoare solutiile din domeniul supravegherii si securitatii oraselor, iar participantii din cele patru mari orase pot afla informatii valoroase despre produsele si solutiile dedicate unor orase mai sigure.

Camerele de supraveghere video AXIS sunt renumite la nivel mondial pentru calitatea, performantele si totodata diversitatea lor, care le recomanda practic pentru instalari in orice mediu si pentru monitorizarea oricarui tip de obiectiv, diferentiindu-se in special in domeniul Safe Cities, unde proiectele la nivel local, dar mai ales cele la nivel international pun accentul pe calitatea datelor culese. In cadrul ELKO Safe City Roadshow, reprezentantii Axis Communications propun o serie de solutii de adresare publica si solutii audio inteligente.

In cadrul seriei de evenimente, Allied Telesis prezinta Envigilant – o singura platforma pentru a valorifica toate datele, Eaton va pune accentul pe disponibilitatea si functionarea continua pentru procesele critice si sistemele electrice. Seagate propune solutii de securitate complete pe tot parcursul ciclului de viata al produsului, iar de la OPTEX sunt prezentate solutiile de detectie sensibila, care asigura o reducere semnificativa a numarului de alarme. De la Vestel vor fi prezentate solutii audio-video pentru centre operationale, prin dezvoltarea conceptului de Internet of Things. Conectivitatea pentru infrastructuri critice este subiectul sustinut de CommScope, iar Metrici propune solutii de administrare inteligenta a parcarilor. Intrucat intotdeauna stocarea si replicarea necesita o atentie deosebita, QNAP & WD au in vedere si acest aspect, pentru a fi abordat atat in mod sigur, cat si conform cu toate reglementarile in vigoare. Kingston va adresa tema criptarii datelor, de la necesitate la o caracteristica obligatorie in lumea de astazi.

La roadshow participa reprezentanti de vanzari ai departamentelor comerciale si de proiecte din cadrul firmelor partenere ELKO, integratori de solutii, accesul fiind permis pe baza inregistrarii prealabile.