Smart City — June 8, 2018 at 8:22 am

Aplicații pentru un oraș Smart

by

ADFABERADFABER și Oracle Academy au organizat prezentarea finală pentru proiectele inscrise la “Competiția Java pentru Universități”, eveniment care a încurajat studenți de la toate universitatile de profil din tara să dezvolte   propriile aplicații Java  utilizând Oracle Database.

“Competiția Java pentru Universități” a fost lansata ca o oportunitate pentru fiecare student român caredoreștesă creezesolutiice pot schimba societatea in mai bine, prin intermediul tehnologiei. Elevii de la toate universitățile din România au folosit JAVA pentru a face lumea un loc mai bun.Tema a fost Smart City iar studentii au putut dezvolta aplicatii ce care transforma orasul intr-unul inteligent, utilizand Java si tehnologii Oracle Database.

“Competiția Java pentru universități” a avut 35 de echipe înscrise până pe10 mai și peste 20 de proiecte valide. Cele mai bune 4 echipe au avut ocazia de a-și prezenta proiectele în fața juriului și au fost premiate de ADFABER și Oracle Academy în cadrul unei ceremonii de premiere care a avut loc la sediul Oracle. Castigatorii competitiei sunt Tufa Adriana si Boicu Ionut, care au prezentat proiectul            RecyclingQuest, o aplicatie care stimuleaza reciclarea:

Locul 2 a fost ocupat de proiectul SPark – Community-Driven Smart Parking, prezentat de Mercea Otniel-Bogdan și Baban Gabriel. Solutia consta intr-o aplicatie de mobil, sustinuta de un back-end complex Java EE, prin intermediul careia cetatenii unui oras pot vizualiza si rezerva in timp real locurile de parcare devenite libere, in oricare moment al zilei, intr-un mod interactiv si dinamic.

Locul 3 a fost ocupat de un proiect curajos care isi propune sa transforme digital spitalele din România si sa imbunatateasca experienta medicilor si pacientilor. Proiectul realizat de Nedelcu Stefan-Daniel, este un sistem de gestiune a datelor medicale ale pacienților,

Competitia contribuie la orientarea profesionala a studentilor fiind corelata indeaproape cu cerintele actuale de pe piata fortei de munca.

Mai multe detalii despre competitie puteti puteti afla de pe: http://javacompetition.adfaber.org/