Evenimente — June 14, 2018 at 10:11 am

Elevii de liceu inovează industria jocurilor video

by

gamecelerator5-locul1Competiția Gamecelerator 5.0, implementată de Junior Achievement România în parteneriat cu Ubisoft România, a atras peste 270 elevi, care în echipe de 3-5 membri au propus 68 de jocuri. Dintre aceștia, au fost selectați 95 de elevi (20 de echipe) din 18 licee din București și un liceu din Pitești, unde au avut oportunitatea de a avea mentori profesionști din domeniul de gaming și IT, anume reprezentanții Ubisoft. Pe parcursul competiției, elevii au învățat cum își pot transforma pasiunea pentru jocuri într-o carieră.

Cele 10 echipe finaliste și-au prezentat jocurile video (fie pe PC sau pe mobil) în fața specialiștilor de la Ubisoft în cadrul finalei competiției Gamecelerator 5.0. Jocurile echipelor de pe locurile 1, 2, 3 au fost de tipul: 2D Action Adventure Platformer, 3D Rhythm Runner Game și  Fast 2D Action Game.

Echipa Holy Shift, formată din 2 eleve și 2 elevi de la Colegiul Național Grigore Moisil și de la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, a fost desemnată câștigătoare după ce a propus „TARO & FERDY: ON THE FLY”, un joc pentru calculator (+ controller). Jocul este un platformer de aventură în care prietenia, spiritul de expediție și inteligența intuitivă sunt necesare pentru a avansa în nivele. Ferdy este o pasăre și Taro este un băiețel. O prezență misterioasă îi aruncă pe protagoniști într-o altă dimensiune, scopul jocului fiind ca personajele să evadeze din aceasta și să afle identitatea persoanei misterioase. Jocul a fost lucrat în Unity 3D, cu limbajul de programare C#, pentru grafică au fost folosite programele Aseprite și Photoshop. Cu un gameplay captivant, jocul oferă o experiență intuitivă și captivantă, creatorii jocului mergând pe filosofia „easy to learn, hard to master”. Membrii echipei câștigătoare au primit un stagiu de internship de 3 săptămâni în cadrul companiei Ubisoft România.

 „Gamecelerator 5.0 mi-a oferit oportunitatea de a lucra la un joc alături de o echipă minunată. Am învățat și aplicat la jocul nostru multe: despre Unity, programare, design. În zilele demo-urilor am văzut jocurile celorlalte echipe care au trecut prin aceleași lucruri și cel mai util și constructiv a fost faptul că am primit feedback de la experți ai industriei. Între cele două demo days am lucrat cu spor (în ciuda faptului că se apropie examenul de bacalaureat), am pus în aplicare sfaturile juraților și am creat un joc cu care mă pot mândri. Gamecelerator 5.0 mi-a confirmat ceea ce știam deja: vreau să lucrez în industria jocurilor.”Andrei Nedelcu, Colegiul Național Grigore Moisil, echipa Holly Shift

„Experiența de a fi mentor pentru liceenii care au participat la Junior Achievement România a fost una minunată. Cum am mai spus, mi se pare genial (aproape incredibil) faptul că unii copii aleg să-și investească timpul liber într-o activitate atât de constructivă. Să vorbesc pe Skype cu niște copii de liceu pe la orele 22-23, într-o zi a săptămânii (muncă eu și școală ei) și să-i văd atât de entuziasmați, energici și creativi, a fost minunat. Ba chiar, de dimineață mă trezeam și vedeam pe grupul de WhatsApp că ei au continuat munca până după miez de noapte, iar dimineață și-au văzut de celelalte responsabilități, anume școală, meditații etc. Cred că am avut de învățat și eu de la ei în egală măsură, am văzut ce înseamnă cu adevărat să fii un tânăr cu un viitor ambițios în față, mi-au revigorat speranța în generația lor și mi-au arătat cum întâmpină, discută și depășesc probleme colective la o vârstă atât de fragedă. Un exemplu perfect de drum inițiatic spre o maturitate sănătoasă cu valori și ambiții reale! Felicitări tuturor tinerilor care aleg să-și investească timpul în viitorul lor!” Alexandru Stoicescu, Ubisoft România, mentor