Networking, Smart City — June 18, 2018 at 8:50 am

Allied Telesis furnizează networking non-stop pentru o fabrică inteligentă

by

amfHitachi High-Technologies Corporation beneficiază acum de o soluţie fiabilă, de mare performanţă, care incorporează AMF şi AWC pentru noua sa fabrică inteligentă din Thailanda.

Hitachi High-Technologies Corporation (HHTC), subsidiară Hitachi Group,  a dezvoltat un nou model de afaceri intitulat “Smart Factory”, în cadrul căruia mai multe companii mici şi mijlocii cu capital japonez împart o singură unitate de producţie overseas. HHTC a lansat conceptul Smart Factory as a Service (SFaaS) în 2018, folosindu-se de bogata experienţă de producţie overseas manufacturing şi de tehnologiile avansate IT şi Internet of Things (IoT).

Conceptul Smart Factory permite firmelor japoneze fără resurse locale sau know-how-ul necesar să facă afaceri de succes peste graniţele naţionale. Fiecare firmă îşi produce propria gamă de produse utilizând resurse împărţite şi tehnologii inteligente, iar costurile sunt ţinute jos graţiei investiţiei de capital mici şi diseminării costurilor curente.

Un astfel de concept permite firmelor mici şi mijlocii japoneze să profite de pe urma tehnologiilor Hitachi de ultimă generaţie. Starea producţiei este înregistrată prin intermediul camerelor multiple de supraveghere şi al senzorilor, iar supravegherea video în timp real permite monitorizarea fabricii de peste hotare din birourile aflate în Japonia. Personalul japonez poate astfel oferi personalului de la fabrică sprijin şi îndrumare în timp real.

“Recomandăm cu căldură produsele şi serviciile Allied Telesis. AMF a redus semnificativ costul instalării şi configurării switch-urilor, precum şi pe cel al mentenanţei curente. De asemenea, avem acum deplină încredere în zona operaţională din fabrică, deoarece AWC va optimiza reţeaua wireless WAN”, menționeaza oficialii HHTC.

 

Smart Factory a fost construită în Bangkok, Thailanda, ca proiect de tip Proof of Concept (PoC) Field Trial Project. Acest proiect a fost menit studierii fezabilităţii comerciale a ideii de producţie diseminată în cadrul unei singure fabrici, şi a fost certificat ca proiect de tip “Project for Nurturing New Industries in ASEAN and Japan by the Japan External Trade Organization (JETRO).” HHTC a pornit acest proiect în octombrie 2017.

Fabrica avea nevoie de o infrastructură de reţea care să suporte atât wireless LAN pentru sistemul de camere de supraveghere, cât şi wired LAN pentru ecranele de monitorizare, camere video şi alte dispozitive IoT. Trebuia să fie extrem de fiabilă, oferind monitorizare non-stop a producţiei, şi extrem de performantă ca să suporte numeroasele tehnologii cerute de o fabrică inteligentă.

În plus, întreaga infrastructură de reţea wired şi wireless trebuia să dispună de management centralizat, să permită monitorizarea facilă a reţelei de către personalul de suport, şi să gestioneze switch-urile, firewall-urile, punctele de acces wireless, camerele video şi celelalte dispozitive care compun o soluţie IT convergentă.

HHTC a evaluat propuneri de la mai mulţi vendori şi după o atentă cântărire a variantelor a ales produsele şi soluţiile Allied Telesis.

Soluţia

Allied Telesis a proiectat şi implementat o nouă reţea pentru Smart Factory, cu switch-uri avansate şi puncte wireless de acces pentru conectivitate fluidă, precum şi un firewall Unified Threat Management (UTM) care permite accesul securizat la internet, în acelaşi timp protejând împotriva ameninţărilor cibernetice.

awcNoua reţea incorporează Allied Telesis Autonomous Management Framework (AMF) şi Autonomous Wave Control (AWC) pentru managementul centralizat şi automatizarea dispozitivelor wired şi wireless. Vista Manager EX oferă vizibilitate şi control unificat pentru noua reţea AMF şi AWC. Nu în ultimul rând, Net.AMF furnizează automatizare de reţea ca serviciu – pentru reducerea costului total de deţinere şi îmbunătăţirea performanţelor, fiabilităţii şi securităţii.

Succesul

Produsele şi soluţiile de înaltă fiabilitate sprijină acum infrastructura Smart Factory. Fabrica se bucură acum de o combinaţie de ultimă generaţie de tehnologii de ultimă oră, care oferă acces non-stop la toate sistemele online, împreună cu management simplificat şi automatizat al reţelei. Biroul din Japonia dispune de acces fluid şi securizat de reţea la acoperirea de supraveghere şi la datele de monitorizare. Împreună, Vista Manager EX, AMF şi AWC au alcătuit o soluţie care a uşurat povara administrării şi a făcut permanent disponibile informaţiile necesare gestionării reţelei. Astfel s-au redus costurile şi timpuu de gestionare a noii reţele. Noua soluţie eficientă din punct de vedere costuri a întrunit toate cerinţele HHTC şi este pregătită pentru adoptarea în viitor de orice tehnologii noi.

Allied Telesis continuă să sprijine Smart Factory prin servicii şi suport de ultimă generaţie.