Evenimente — June 18, 2018 at 11:35 am

Hacking for Humanity Romania 2018: Hackatonul Faptelor Bune și al Inovației Sociale

by

H4H_hackathonGirls in Tech Romania invită pasionații și pasionatele de development, design, product și marketing la cea de-a 2-a ediție a hackatonului faptelor bune și a inovației sociale: Hacking for Humanity Romania 2018. În cadrul hackatonului vom propune și dezvolta soluții la probleme sociale legate de ecologie, autism și dezastre naturale.

Hacking for Humanity Romania 2018 se va desfășura pe parcursul a 2 zile – de Vineri seara, 22 Iunie, până Duminică seara, 24 Iunie la DB Connect. Hackathonul va găzdui peste 15 echipe de “hackers ai inimii” și 3 ONG-uri care își doresc să-și îndeplinească mai bine misiunea socială folosind inventivitatea și creativitatea tehnologiei: Lucruri Gratis, Family Hope Autism și Re:Rise.

Duminică, 24 iunie, publicul este invitat începând cu ora 14:30 la prezentările echipelor, urmate votul publicului a celei mai populare echipe, un cocktail de socializare și anunțarea celor 3 echipe câștigătoare. Premiile hackatonului de ridică la o valoare de peste 10.000€. Înscrierea atât pentru hackers cât și pentru public este gratuită și se face aici.

HACKING FOR HUMANITY LA NIVEL GLOBAL

Inspirate de dorințele și de reacțiile membrelor comunității, Girls In Tech au hotărât că a sosit timpul să gândească în perspectivă. Cu o experiență de 10 ani în organizare de hackathons, Girls In Tech a creat un model unic de hackathon prin care tehnologia se îmbină cu socialul, creativitatea și inventivitatea cu faptele bune. Dorim să rezolvăm problemele globale acționând local la nivelul organizațiilor neguvernamentale.

Hacking for Humanity Romania 2018 este sprijinit de nume importante din industria IT, precum: Modex, Adobe Romania, EA Romania, Betfair Romanian Development, IBM Romania, Deutsche Bank Global Technology București, Gameloft Romania, Oracle Academy Romania, Google Ireland și Bloomberg, și de comunități partenere precum: Girls Who Code Romania, Smart Everything Everywhere, Code for Romania, Mobile Academy și E-Civis. Companiile sponsor și organizațiile partenere vor aduce un plus de valoare hackatonului prin experiența și expertiza mentorilor care vor fi prezenți pentru a ajuta echipele să creeze soluții cât mai inovative își ducă la bun sfârșit soluțiile dezvoltate.