Big Data&Analytics — June 18, 2018 at 8:33 am

ONU extinde inițiativele comune de analiză pentru a spori misiunile de sustenabilitate pe tot globul

by

Analytics

Compania de analiză a datelor Qlik anunță extinderea parteneriatului strategic existent cu ONU pentru a furniza informații critice și analitice pentru a influența pozitiv eforturile globale de sustenabilitate și umanitare. ONU, prin Biroul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor (OICT), este standardizată pe platforma de analiză vizuală a Qlik pentru a crea aplicații care promovează misiunile Organizației.

Parteneriatul a crescut în ultimii cinci ani în cadrul programului Qlik Corporate Responsibility Corporate și este evidențiat prin prezența lui Qlik la Forumul ONU pentru Știință, Tehnologie și Inovare. Forumul STI aduce laolaltă părți interesate relevante pentru a împărtăși tehnologia durabilă și a explora eforturile de colaborare pentru a atinge Obiectivele ONU de Dezvoltare Durabilă.

ONU începe transformarea la nivel global prin intermediul OICT, determinând o analiză constantă a diverselor obiective de dezvoltare durabilă prin intermediul aplicațiilor Qlik. Acest lucru permite OICT să prezinte în mod clar și să împărtășească indicatori din cantitățile masive de date disponibile, identificând și urmărind îmbunătățiri pe o gamă largă de bariere în calea bunăstării populației.

Prin parteneriatul cu Qlik, inițiat în 2015, OICT a construit o platformă de vizualizare self-service care permite personalului non-IT din toate departamentele și birourile din cadrul Secretariatului ONU să elaboreze și să publice tablouri de bord pentru colaborarea internă și raportarea formală/informală. Până în prezent, există mai mult de 100 de aplicații publicate și utilizate în cadrul platformei cu structuri de la subiectele administrative până la cele substanțiale, cum sunt egalitatea de gen, desfășurarea trupelor de menținere a forței de pace, proiectele de dezvoltare a capacităților sau statisticile globale privind criminalitatea.

În completarea efortului pentru tabloul de bord cu self-service, OICT a lucrat cu manageri seniori pentru a dezvolta tablouri de bord standardizate pentru rapoarte în domenii administrative principale din cadrul Secretariatului. În martie 2017, OICT a lansat o serie de tablouri de bord de management utilizate de conducere și îm puncte cheie în domenii precum bugetul și finanțele, HR, TIC, achizițiile, călătoriile și managementul imobiliar. Există în prezent 20 de panouri de bord de administrare utilizate zilnic pentru a furniza rapoarte de management actualizate și ușor accesibile.

Divizia de Securitate a Consiliului din cadrul Departamentului pentru Afaceri Politice (DPA / SCAD) publică un raport anual care detaliază reuniunile Consiliului de Securitate al ONU organizate în cursul anului precedent, cu detalii precum rezoluțiile adoptate, declarațiile prezidențiale și deciziile adoptate. Începând cu anul 2015, Qlik a fost utilizat pentru a furniza raportul oficial care este acum disponibil online. Începând cu anul 2017, Qlik este, de asemenea, folosit pentru a publica statisticile lunare ale Consiliului de Securitate, care sunt disponibile publicului.

În lume, peste 35.000 de companii din banking, telecom, retail, producție, telecom și multe altele utilizează Qlik pentru decizii de business. În România, produsele dezvoltate de către compania suedeză Qlik Technologies au fost implementate pentru prima dată prin echipa Relevance Management, specializată în soluții de Business Intelligence și management al datelor (DWH și Big Data).