Evenimente — June 19, 2018 at 2:10 pm

Street Delivery: Pictură murală de mari dimensiuni și muzică bună

by

Foto1 StreetDeliveryStreet Delivery, evenimentul care deschide an de an strada pentru oameni şi o închide pentru maşini, ajuns la a treisprezecea ediţie în Bucureşti, a beneficiat de transmisia live prin camera AXIS Q1635-E și audio AXIS T8351. Transmisia a avut în prim plan pictura de mari dimensiuni realizată pe Zidul Consacrării realizată de Wanda Hutira & Graffetele, iar ca fundal muzical, au fost redate live prestaţiile asigurate de DJ-ii de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine.

Un proiect esențial pentru identitatea Street Delivery este crearea picturilor murale de mari dimensiuni, care transformă ziduri anoste în adevărate opere de artă publică. Dar foarte rar am reușit să înregistrăm ce fac street artiștii pe schele, un performance în sine, de altfel. Să avem transmisiune live a întregului proces cu camere AXIS de înaltă fidelitate a fost extraordinar pentru noi și pentru miile de oameni care au urmărit filmarea din toată țara. Ca o anecdotă, transmisiunea live cu camera AXIS și aplicația Camstreamer ne-a rezolvat o problemă cu care ne confruntăm an de an: mașinile abandonate au fost ridicate în doar câteva ore de proprietari, care și le-au văzut pe Facebook. Poate au contribuit și comentariile amuzante ale privitorilor de pe net, care ne îndemnau să le pictăm în diverse feluri”, a spus Cristian Neagoe, co-fondator și curator Street Delivery.

Incluzând o serie întreagă de evenimente, prezentări şi ateliere derulate pe parcursul celor trei zile în perioada 15-17 iunie, în cadrul ediției 2018 a Street Delivery a fost abordată în mod onest tema: “Ce este, în fond, un smart city? Un oraş dominat de tehnologie sau unul în care oamenii aplică noile dezvoltări pentru o convieţuire mai plăcută? Un buzzword de marketing sau o direcţie inevitabilă a marilor aglomerări urbane? Ne apropie oare noile tehnologii sau ne îndepărtează şi mai mult, distrugând comunitatea? Un oraş «smart» îşi şterge trecutul pentru tot ce-i nou sau ştie să aibă grijă de propria sa memorie şi identitate?”.

”Ne bucurăm să susținem oamenii cu inițiativă care dezbat în mod onest problemele comunității și, chiar mai mult, propun soluții pentru a avea un oraș în care să ne placă să trăim. Am admirat spiritul în care este organizat tot acest eveniment și implicarea atât de multor voluntari care nu au ținut cont de vreme sau de situațiile de moment, organizând un eveniment atât de ”cool””, a declarat Bogdan Gavril, Sales Engineer și Trainer pentru regiunea Europei Centrale și de Est la Axis Communications.

Programul celor trei zile Street Delivery, derulat în principal pe strada Verona, a inclus și ateliere pentru copii şi adulţi, tururi ghidate în Casa Mincu şi o expoziţie de concursuri ale Ordinului Arhitecţilor, petreceri de pietoni, soluţii de transport alternativ, instalaţii şi performance-uri artistice, proiecte ale societăţii civile, dans şi iniţiative pietonale în alte cartiere ale oraşului.

Prezentat drept cel mai celebru calcan acoperit cu graffiti din Bucureşti, Zidul Consacrării în Street Art de pe strada Arthur Verona a fost pictat pentru prima oară de un (aproape) all girls crew format din Wanda Hutira & Graffetele. Calcanul de pe Arthur Verona s-a învecinat cu prestaţiile asigurate DJ-ii de la Vinyl, Rum, Tapas & Wine, cu o selecţie fină de muzici tropicale, unde participanții au dansat și s-au bucurat de muzică bună. Iar cei care nu au putut ajunge acolo anul acesta au avut prilejul să urmărească live transmisia prin sistemul AXIS compus din camera AXIS Q1635-E și microfonul audio AXIS T8351 pe Facebook pe pagina Street Delivery România. Transmisia live a totalizat peste 25 de mii de vizualizări, ale celor circa 32 de ore de filmare. Înregistrările pot fi văzute pe pagina evenimentului pe canalul video al Street Delivery Romania, precum și pe pagina de facebook a Axis Communications România.