Business — June 20, 2018 at 8:05 am

Dell accelerează viteza de atingere a obiectivelor 2020 Legacy of Good

by

Dell și-a actualizat și publicat documentul anual- 2020 Legacy of Good– continuându-și astfel angajamentul pe termen lung asumat faţă de societate, de membrii echipei proprii şi mediul înconjurător. Raportul sintetizează eforturile depuse în cursul anului fiscal 2018 (4 feb. 2017 – 2 feb 2018). Raportul şi activităţile corespondente îşi au rădăcinile în conştientizarea, de către compania Dell, a propriei responsabilităţi legate de realizarea unui viitor prosper şi sustenabil.

2020 Legacy of Good

Dell îşi propune să stimuleze progresul uman prin intermediul tehnologiei. Una din modalităţile de traducere în faptă a acestui deziderat este cea a angajamentului intitulat Legacy of Good – prin care tehnologia şi expertiza Dell sunt puse la lucru acolo unde pot face cel mai mare bine oamenilor şi planetei. Pentru Dell, asta înseamnă investiţii în inovaţii care reduc impactul asupra mediului, care sprijină un lanţ de aprovizionare-desfacere transparent, care asigură o forţă de muncă bine pregătită pentru viitor şi care generează progres pentru comunităţile defavorizate.

“Programul Legacy of Good reflectă ceea ce se poate face atunci când oamenii şi tehnologia lucrează împreună pentru atingerea unui scop”, a spus Christine Fraser, Chief Responsibility Officer, Dell. “Clienţilor noştri, partenerilor noştri şi echipelor noastre le pasă de acest efort acum mai mult ca oricând, iar noi vom continua să căutăm modalităţi inovatoare de a ne folosi resursele, de a elimina deşeurile şi de a adresa nevoile cele mai presante.”

Design sustenabil şi inovare

Dell consideră că tranziţia către o economie circulară este critică pentru progresele omenirii în viitor. Expertiza profundă acumulată de companie în zona lanţurilor de aprovizionare-desfacere, a strategiei de proiectare şi a infrastructurii globale de reciclare a componentelor electronice o aşează pe o poziţie unică de stimulare a unui model circular. Dell a fost un pionier al inovaţiei sustenabile în proiectare pentru multe zone de activitate, între care se numără:

  • Reciclarea în buclă închisă: Pe durata perioadei raportate, Dell a adus procedurile sale de reciclare a materialelor plastice în buclă închisă la nivelul portofoliului de produse enterprise din Europa, reciclând peste 17.500 kilograme de plastic din deşeuri electronice în noi produse enterprise. Programele globale de reciclare, aici incluzând Dell Reconnect, în parteneriat cu Goodwill® Industries, şi Asset Resale and Recycling Services au reciclat deja peste 10.000 de tone de materiale plastice şi aur pentru fabricarea de componente noi pentru computere. În plus, Dell a folosit 36.500 tone de materiale reciclate în produse noi începând din 2013, ceea ce menţine compania pe itinerariul propus de a ajunge la 50.000 tone în 2020.
  • Recuperarea aurului: În acelaşi timp, Dell a acţionat asupra aurului, refolosind aurul utilizat din deşeuri electronice la noi plăci de bază pentru modelele Dell Latitude 5285 2-in-1 şi la o linie de bijuterii, The Circular Collection, în parteneriat cu Bayou with Love, înfiinţată de Nikki Reed. Un studiu Trucost a descoperit că procesul de recuperare şi refolosire al aurului utilizat de partenerul Dell, Wistron Green Tech, are un impact asupra mediului cu 99% mai redus decât în cazul aurului extras şi exploatat tradiţional. Programul a primit premiul Best of People’s Choice Award la ediţia din 2018 a evenimentului Consumer Electronics Show (CES).
  • Monitorizarea globală a deşeurilor electronice: În acest an, Dell experimentează folosirea tehnologiei de monitorizare globală pentru a monitoriza reciclarea responsabilă a produselor electronice uzate. Pe lângă folosirea programului propriu de monitorizare, Dell a încheiat un parteneriat cu Basel Action Network pentru instalarea de dispozitive de monitorizare în cadrul programelor Dell consumer takeback. Folosirea de metode multiple de trasabilitate şi monitorizare permite creşterea gradului de vizibilitate şi transparenţă, deoarece Dell caută să fie cât mai conformă cu standardele ridicate impuse pentru partenerii săi americani de reciclare a produselor. Rezultatele vor fi publicate la aproximativ 12 luni după perioada de testare.
  • Interceptarea deşeurilor plastice din oceane: Laptopul XPS 13 2-in-1 de la Dell este acum livrat în ambalaj realizat din materiale plastice recuperate din deşeuri oceanice. Ambalajul, care a primit un premiu Best of Innovation Award la CES, va începe să fie folosit pentru portofoliul mai larg de modele XPS şi de produse comerciale ulterior în cursul acestui an. Pentru a extinde acest gen de efort, în parteneriat cu Lonely Whale, Dell a creat NextWave, un consorţiu de companii dedicate extinderii cazurilor de folosire a materialelor plastice recuperate din deşeuri oceanice la producţia de produse noi, simultan cu crearea de beneficii economice şi sociale pentru toate părţile interesate. Consorţiul speră să refolosească 1500 de tone de materiale plastice într-o perioadă de cinci ani, echivalentul împiedicării deversării unei mase de 66 milioane sticle din plastic în apele mărilor şi oceanelor.

Activarea forţei de muncă

Singura cale de a ne asigura că inovaţiile pe care le lansăm astăzi vor duce la un mâine mai bun este aceea de a angaja întreaga forţă de muncă actuală în efort şi de a ne asigura că generaţia următoare dispune de abilităţile necesare pentru a înflori într-un univers din ce în ce mai axat pe tehnologie:

  • Dell a donat 650.000 USD în beneficiul unui număr de peste 400.000 de tineri şi al unui număr de 3.000 de profesori din 422 de locaţii din Etiopia. Concretizat printr-un parteneriat încheiat cu Ministerul Etiopian al Educaţiei şi cu Camara Education, întregul proiect va duce la livrarea unui număr de peste 30.000 PC-uri în peste 1000 de şcoli, de pe urma cărora vor beneficia 1,2 milioane elevi între 2016 şi 2019. Proiectul în valoare de 12 milioane USD va include, de asemenea, peste 16 milioane ore de educaţie în domeniul tehnologiilor IT&C pentru un număr de peste 3000 de profesori şi lideri şcolari.
  • Compania continuă să construiască un mediu flexibil de muncă care deserveşte o gamă diversă de stiluri de lucru. Mai mult de 58% din membrii echipei Dell folosesc oportunitatea muncii de la distanţă oferite de Dell cel puţin o zi pe săptămână. De asemenea, compania a ocupat locul 9 în topul Top 100 Companies with Remote Jobs in 2018.
  • Dell este mândră că a obţinut un punctaj de 100 în cadrul HRC Corporate Equality Index pentru al paisprezecelea an consecutiv.
  • Dell a fost numită una din cele mai etice firme din lume de către Ethisphere® Institute pentru al cincilea an consecutiv.
  • Scorul Employee Net Promoter ScoreÒ (eNPS) înregistrat de Dell a fost 44, atunci când membrilor echipei li s-a cerut să spună cât de probabil este ca ei să recomande compania ca un loc ideal de muncă. În cadrul industriei de profil, scorul de referinţă pentru companiile de mare performanţă este 20 (Bain & Company).
  • Stimulând o forţă de muncă inclusivistă, mai mult de 28% din membrii echipei aparţin unui grup Employee Resource Group (ERG). Dell găzduieşte un număr de 13 grupuri cu 338 de capitole într-un număr de 60 de ţări.
  • Peste 1 milion de oameni au beneficiat de acces la tehnologie şi abilităţi tehnologice prin intermediul programelor strategice Dell de dăruire în acest an. În total, compania a ajutat 11,2 milioane oameni din 2013 până în prezent.
  • Din 2014, peste 50 milioane USD au fost alocate iniţiativelor din ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică (STEM) axate pe tineri defavorizaţi.

Investiţii într-un lanţ de aprovizionare-desfacere transparent şi divers

Dell s-a dedicat menţinerii unui lanţ de aprovizionare-desfacere inovator, divers, etic şi transparent, care să asigure condiţii bune de muncă şi o abordare sustenabilă pentru furnizori din întreaga lume. Printre punctele principale se numără:

  • O nouă experienţă de realitate virtuală care permite utilizatorilor să “se uite” în interiorul unităţii de producţie a unui furnizor, să vadă condiţiile de muncă ale lucrătorilor din unitatea de producţie şi să observe o întâlnire concretă între lucrători şi clienţi. Filmate în perspectivă de 360 de grade, materialele video sunt disponibile pe site-ul Dell legat de lanţurile de aprovizionare-desfacere.
  • Peste 3 miliarde USD investite anual în firme furnizor deţinute de femei sau de membri ai minorităţilor şi în firme mici în ultimii şase ani.
  • Peste 200.000 de lucrători din cadrul lanţului de aprovizionare-desfacere al companiei sunt monitorizaţi prin intermediul programului de ore săptămânale lucrate lansat de companie.
  • În China, Dell a urcat de pe locul 3 pe locul 2 în cadrul indexului Green Choice Alliance’s Corporate Information Transparency Index lansat de IPE.
  • De două ori pe an, Dell publică rapoarte pe subiecte cheie legate de sustenabilitatea lanţurilor de aprovizionare-desfacere, care sunt disponibile aici

Aplicând tehnologia celor mai mari nevoi

  • Ca şi afacere globală, Dell consideră că modul colaborativ este calea de abordare a multor provocări cu care se confruntă omenirea azi. În acest an, în colaborare cu Guvernul Indiei şi cu Tata Trusts, Dell a lansat Digital LifeCare, o soluţie analytics bazată pe cloud care va îmbunătăţi scanările de sănătate pentru aproape 37 milioane oameni de peste 30 de ani din 150 de districte de pe cuprinsul Indiei şi va ajuta guvernul să monitorizeze tendinţele legate de sănătate în întreaga ţară.
  • Aproximativ două treimi din populaţia Indiei trăieşte în zona rurală, iar aplicaţia Digital LifeCare va permite angajaţilor din domeniul sanitar care nu dispun de diplome medicale să vadă pacienţi şi să urmeze module interactive de lucru care asigură primirea aceluiaşi nivel de îngrijire de către toţi pacienţii. Detaliile complete sunt disponibile în raportul de aici. De asemenea, aplicaţia furnizează date importante pentru guvernul indian privind analizarea tendinţelor legate de sănătate în întreaga ţară.

Pentru a afla mai multe despre angajamentele asumate de Dell, inclusiv studii de caz aprofundate şi amănunte despre obiectivele companiei, vă rugăm să vizitaţi www.legacyofgood.dell.com.