Enterprise Software — June 27, 2018 at 7:35 am

Soluțiile QAD sunt proiectate pentru companiile din industria bunurilor de larg consum ambalate (CPG)

by

CPG

Companiile din Industria bunurilor de larg consum ambalate (CPG) s-au adaptat dintotdeauna la comportamentul consumatorilor, însă în cultura actuală, dominată de platformele de socializare, dorințele consumatorilor se pot schimba literalmente de la un moment la altul. Consecința? Ciclurile de dezvoltare și reaprovizionare se contractă; lanțurile de aprovizionare resimt impactul fiecărei modificări în modelul de consum; iar producătorii se confruntă cu scăderea marjelor.

Creșterea cotei de piață și a profiturilor depinde de modul în care companiile CPG răspund cerințelor de consum la raft și cererii continue de produse noi. În același timp, se impune o abordare eficace a marjelor și asigurarea conformității cu reglementările de siguranță și de mediu, aflate în continuă evoluție.

În această perioadă dificilă, succesul unei companii CPG depinde în mod semnificativ de utilizarea unei soluții eficace de planificare a resurselor întreprinderii (ERP) – o soluție care se poate dezvolta și adapta la evoluțiile afacerii dvs.

QAD Cloud ERP și QAD Enterprise Applications pentru implementare locală sunt proiectate pentru companiile CPG.

Proiectat pe o fundație solidă

Cu peste 700 de unități de producție pentru companii din Industria CPG, active în peste 60 de țări, QAD este un furnizor consacrat de soluții eficace de tip ERP pentru companiile din Industria CPG.

QAD colaborează în mod activ cu clienții în cadrul mai multor grupuri de dezvoltare și la nivel de sector. Pe baza experienței acestor inițiative, QAD înglobează cele mai bune procese și caracteristici pentru a ajuta companiile de produse de consum să se adapteze rapid la schimbările cererii, procesului de producție și livrare, aspectelor financiare și nevoilor din lanțul de aprovizionare, ce pot surveni în piața globală actuală.

Proiectat cu un obiectiv clar

Accent pe satisfacerea cererii de consum la raft. Companiilor din industria CPG nu le prisosesc niciodată informațiile privind comportamentul de consum. În ziua de azi, producătorii și distribuitorii din acestă industrie se bazează pe datele la punctul de vânzare și la nivel de magazin pentru a îmbunătăți procesul de planificare și prestare.

QAD Demand Planning utilizează modele matematice bazate pe datele de consum pentru a realiza și gestiona previziuni precise, identificând caracterul sezonier și alte modele de cumpărare.

QAD Business Intelligence le permite producătorilor și distribuitorilor să evalueze în mod rapid situațiile economice pentru a putea lua decizii fundamentate, precum deciziile legate de producție și distribuție.

QAD Warehouse Management oferă o gamă completă de funcționalități de automatizare a task-urilor, selecționare, controlul calității, reaprovizionare și analiza stocurilor, acoperind mai multe depozite.

Companiile din industria CPG utilizează QAD Enterprise Applications în vederea livrărilor frecvente, pentru a evita epuizarea stocului la raft.

Accent pe promoțiile de succes. Companiile din industria CPG alocă fonduri substanțiale pentru cheltuielile de marketing și promoții, apelând la o varietate de tehnici, precum cupoanele, programele de vânzări grupate sau de reduceri. Dar ce funcționează cu adevărat?

Trade Activity Management de la QAD oferă companiilor din industria CPG vizibilitate deplină asupra proceselor promoționale și indicatorilor aferenți și cuprinde un set de procese promoționale automate, pentru a reduce probabilitatea apariției unor erori. Fiind integrată cu QAD Demand Planning și QAD Business Intelligence, soluția permite corelarea previziunilor cu rezultatele și oferă o gama variată de rapoarte și analize „what-if” pentru a modela promoțiile viitoare.

Accent pe produse inovatoare. Furnizarea rapidă de produse noi pe piață este un factor esențial pentru succesul companiilor din industria CPG. Structurarea operațiunilor și proceselor de producție în vederea adaptării la un mix de produse variabil le permite producătorilor să își lanseze mai rapid produsele și în condiții de rentabilitate.

QAD Lean Manufacturing se adresează companiilor din industria CPG care adoptă principiile de calitate și rentabilitate precum sistemul Kanban, calculul de timp tact și metodele de control vizual și de siguranță.

QAD Configurator le oferă companiilor posibilitatea de a dezvolta în mod rapid produse configurate la comandă (configure-to-order), fără a mai necesita asistență tehnică pentru fiecare comandă.

Accent pe marje. Într-un mediu în care consumatorii sunt tot mai selectivi privind locurile și modurile de a-și cheltui banii și, în care furnizorii de mărci proprii vând sub prețurile practicate de furnizorii de produse de marcă, se resimte o presiune mai mare ca niciodată de a stimula marjele din industria CPG. Creșterea frecvenței promoțiilor, opțiunile de autoservire și punerea configurației produselor direct la dispoziția consumatorilor – toate acestea contribuie la îmbunătățirea marjei.

QAD Customer Self Service (CSS) asigură un instrument web sofisticat de tip storefront, destinat tranzacțiilor de vânzare cu autoservire și solicitărilor de informații aferente. Acesta oferă producătorilor posibilitatea de a prelua comenzi. QAD CSS se poate integra cu QAD Configurator, pentru a permite clienților să își configureze ei înșiși produsele, online și fără asistență.

QAD Trade Activity Management ajută companiile în gestionarea promoțiilor, cheltuielilor de marketing, a rabaturilor și restituirilor.

Accent pe siguranță și conformitate. Când o singură postare pe un blog sau o rafală de tweet-uri pot face cunoscute tuturor problemele de calitate într-o fracțiune de secundă, companiile din industria CPG trebuie să adopte standarde de calitate și standarde de certificare, precum ISO.

O abordare eficace a retragerilor de la vânzare nu protejează doar reputația mărcii, ci și profitabilitatea.

Cerințele de siguranță și asigurare a conformității produselor acoperă întregul lanț de aprovizionare, care trebuie să se alinieze acelorași standarde, practici și reglementări.

QAD QMS (Quality Management System) oferă funcționalitățile necesare pentru a respecta permanent cerințele sistemului de calitate, partajând totodată datele referitoare la calitate la nivelul tuturor proceselor de producție și lanțului de aprovizionare. Acest lucru permite companiilor din industria CPG să configureze procesele de lucru astfel încât să respecte cerințele de conformitate recunoscute internațional.

QAD Lot Trace Workbench asistă companiile în gestionarea retragerilor de la vânzare și în identificarea și localizarea tuturor produselor, în cadrul fiecărei etape de producție și distribuție. Componentele Serialization și Lot Management permit companiilor să localizeze și să urmărească seriile pentru volume mari și să gestioneze serii de masă, asigurând totodată gestionarea și controlul cerințelor de logistică.

Proiectat pentru cloud

Soluțiile ERP bazate pe tehnologia cloud se bucură de o popularitate crescandâ, contribuind la rezolvarea problemelor legate de lipsa resurselor IT locale, de nevoia de a accelera implementările, fuziunile și achizițiile sau de aspectele privind externalizarea și partajarea serviciilor.

QAD furnizează o gamă largă de soluții QAD Enterprise Cloud, precum QAD Cloud Apps, QAD Cloud Services și QAD Cloud Portal.

QAD Cloud ERP este același software ca si cel asigurat prin implementarea locala a QAD Enterprise Applications – o aplicatie cu numeroase functionalitati, testata integral, proiectata pentru intreprinderi si utilizata de mii de clienti. Veti beneficia, totodata, de experienta recunoscuta a QAD in serviciile de asistenta pentru clienti, prin care compania a castigat mii de utilizatori fideli.

Ofertele de abonamente pentru QAD Enterprise Cloud de la QAD va asigura flexibilitate în gestionarea mediului IT propriu. Puteți opta pentru implementare mixtă armonizată, în cadrul căreia anumite sedii vor opera cu resursele locale, iar altele în cloud.

În cazul marilor companii din industria CPG, această variantă flexibilă de implementare permite, într-un mod simplu, ca mai multe sedii să inițieze operațiuni noi sau să se integreze cu unitățile ERP existente.

QAD Cloud ERP prezintă avantaje și pentru companiile mai mici din industria CPG, oferind un sistem ERP de ultimă generație, fără să necesite investiții inițiale de capital semnificative. Procesul de dezvoltare va fi mai ușor de planificat, fiindcă veți cunoaște costurile pentru a simplifica bugetarea și veți putea adăuga noi utilizatori cu un singur telefon. Veți beneficia de puterea și flexibilitatea QAD Enterprise Applications cu ușurința și simplitatea QAD Cloud ERP.

QAD ENTERPRISE APPLICATIONS: O suită completă proiectată pentru companiile din industria CPG

QAD Cloud ERP și QAD Enterprise Applications pentru implementări locale oferă companiilor din industria CPG o modalitate eficace de a:

  • Răspunde nevoii de satisfacere a cerințelor de consum „la raft”
  • Introduce pe piată produse noi, mai rapid și mai eficace, pentru a satisface cererea
  • Optimiza procesele legate de producție, lanțul de aprovizionare și operațiunile cu clienții, punând accentul pe calitate, cost și furnizare, menținând totodată nivelul dorit de performanță operațională.
  • Susține creșterea și expansiunea globală și îmbunătățirea marjei.
  • Indeplini mai rapid cerințele de siguranță și de reglementare aflate în continuă evoluție.
  • Accesa și analiza procesele și datele, mai ales în ceea ce privește comportamentele de consum, având vizibilitatea necesară pentru a putea rafina operațiunile și a lua decizii rapide și fundamentate.
  • Implementă în cloud sau local, utilizând servicii recunoscute de implementare și migrare.
  • Gestiona sediile în mod simultan în cloud și local, având o imagine unică a tranzacțiilor și informațiilor din toate entitatile organizației.

Sursa: Crescendo International