NEW TECHNOLOGY — June 29, 2018 at 7:25 am

Bicicletele electrice permit utilizatorilor să câștige criptomonede din mers

by

bicicletaUn distribuitor de biciclete electrice a adus un nou mod de a-și sărbători cel de-al 15-lea an de activitate. Cei de la compania „50 Cycles” au decis să lanseze o bicicletă electrică care de fapt minează criptomonede pentru utilizatorul său. Gama de biciclete va fi numită Toba. Se așteaptă ca acestea să fie livrate în septembrie. Criptomonedele pe care le dau se numesc “LoyalCoin” și aceste jetoane vor fi eliberate la o rată de aproximativ 30 $ pentru fiecare 1000 de kilometri.

LoyalCoins, pe care clienții le pot folosi prin ciclism, pot fi răscumpărate la mai multe magazine care lucrează cu „50 Cycles”. Acestea pot fi schimbate și pentru alte valute digitale, multe dintre acestea fiind acceptate pe site-ul oficial al companiei. Acei clienți care plătesc în criptomonede pentru produsele lor vor fi recompensați și cu reduceri exclusive.  Cei de la „50 Cycles” spun că există planuri de introducere a unei monede digitale speciale doar pentru utilizarea cu biciclete Toba. Ideea este că utilizatorii vor fi răsplătiți pentru angajamentul lor de a folosi transportul ecologic.

În ceea ce privește modul de lucru, fiecare bicicletă Toba va deține fiecare o cheie privată. Proprietarii vor putea să verifice monedele lor, precum și să le cheltuiască, utilizând o aplicație mobilă dedicată. „50 Cycles”oferă deja reduceri clienților care pre-comandă o bicicletă Toba folosind criptomonede. Această acțiune face parte din angajamentul companiei de a promova o economie monetară digitală.

Dar, afacerea cu biciclete nu este prima de acest tip, de exemplu, doi antreprenori ruși folosesc căldura excesivă generată de minarea criptomonedelor pentru a-și încălzi casa. De asemenea, un entuziast al criptomonedelor din Republica Cehă, a reușit să-și extindă sezonul de creștere a tomatelor prin încălzirea serelor în același mod.