Securitate — June 29, 2018 at 2:00 pm

Securizarea tuturor punctelor de acces ale cladirilor de birouri

by

Afacerile cu cladiri de birouri sunt intr-o continua crestere in Romania. In orase precum Bucuresti, Cluj Napoca, Timisoara, Brasov sau Iasi s-au dezvoltat de-a lungul timpului sedii pentru companii multinationale, in general din IT sau telecom, care reprezinta aproximativ 75% din suprafata tranzactionata. Insa, oferta de spatii noi de birou in principalele orase regionale ar trebui sa aiba in vedere toate aspectele legate de securitatea bunurilor si a angajatilor.

OPTEX doreste sa traga un semnal de alarma asupra riscurilor de securitate generate de acoperisurile cladirilor, si, in general, de iluminatoare, expertii in securitate considerandu-le ca fiind de risc maxim. In ciuda beneficiului evident pe care iluminatoarele il au, acela de a permite luminii naturale sa patrunda in cladire, majoritatea managerilor de cladiri de birouri nu au in vedere in planul de securitate si o metoda de protectie a acestor zone. Astfel, ele pot fi folosite cu usurinta de catre intrusi ca puncte de acces nemonitorizate.

OptexSistemul de securitate LiDAR integrat de OPTEX RLS 2020S reprezinta alegerea optima pentru protejarea intregului acoperis al unei cladiri de birouri, oferind o densitate de detectie extinsa. Agentii de securitate pot seta produsul sa controleze camerele de supraveghere, astfel incat sistemele video de securitate PTZ sa poata fi orientate automat catre zona in care s-a facut detectia.

RLS 2020S foloseste ca metoda de detectie tehnologia Time of Flight, care permite senzorului sa randeze o imagine 3D si sa calculeze astfel viteza, forma si directia unui obiect. Senzorul laser nu are nevoie de lumina pentru detectie si poate functiona indiferent de conditiile meteo, acoperirea fiind de 20X20m intr-un unghi de 90 de grade.

Solutia este scalabila, iar pentru suprafete mai mari sau pentru zonele in care se afla obiecte ce pot obstructiona detectia se pot folosi mai multe unitati.

Aria de detectie poate fi impartita in mai multe zone, pana la 4, si poate fi personalizata in functie de dimensiunile si forma incintei, in asa fel incat sa nu depaseasca zona de interes. Astfel, OPTEX RLS-2020S poate fi utilizat pentru a proteja orice obiectiv, indiferent ca vorbim despre securizarea ferestrelor, a tavanelor, a perimetrelor exterioare sau chiar a unor obiecte mai bine definite.