EDUCATIE / JOB — July 4, 2018 at 3:08 pm

Caravana IT a DB Global Technology a ajuns la final

by

IMG-20180703-WA0007„Caravana IT” este un proiect initiat de DB Global Technology in octombrie 2017 cu scopul de a oferi informatii despre ce inseamna a lucra in Fintech tinerilor liceeni din toata tara. Specialistii DB Global Technology au strabatut tara, timp de noua luni, vorbind cu peste 700 de liceeni din Brasov, Constanta, Focsani, Satu Mare, Targoviste, Alba Iulia, Piatra Neamt, Ramnicu Valcea, Craiova.

„Proiectul „Caravana IT” este unic prin anvergura sa si are ca scop principal informarea elevilor de liceu cu privire la ceea ce inseamna sa lucrezi in IT in ziua de azi. Suntem incantati de rezultatele acestei campanii prin care am oferit generatiei tinere detalii despre oportunitatile din aceasta industrie, pregatirea necesara si modul in care dezvoltarea IT ne schimba viitorul”, a declarat Marian Popa, Director General DB Global Technology.

Cei 20 de specialisti, angajati ai DB Global Technology, au discutat cu o audienta formata din adolescenti din diferite orase despre viitorul sectorului Fintech si au abordat aspecte inedite precum: relatia dintre IT si arta & calatorii, cum arata o saptamana din viata unui analist, ce e cool in IT”, a declarat Ion Moldoveanu, coordonatorul acestui proiect.

Dupa încheierea cu succes a primei editii, elevii de liceu vor reintalni „Caravana IT” in debutul noului an scolar. Dupa vacanta de vara, „Caravana IT” va porni din nou prin tara si isi propune sa viziteze orase si licee noi. DB Global Technology doreste sa transforme acest proiect intr-o constanta a sistemului liceal din Romania, ajutand elevii pasionati de universul IT sa fie cat mai bine informati si pregatiti pentru viitoarea cariera.