IT Efficiency / Sustainability — July 6, 2018 at 5:55 am

Cum ne schimbăm rapid parolele de Gmail și Google

by

passSchimbarea parolei Gmail este un proces simplu de realizat în browserul web sau în aplicația mobilă și va dura doar câteva minute. Iată cum să faceți acest lucru.

Mai întâi, îndreptați-vă spre pagina de pornire Google, apoi faceți clic pe butonul “Sign-in” din partea dreaptă sus. Sunteți redirecționat la o pagină de conectare unde trebuie să furnizați numele de utilizator Google actual. Faceți acest lucru, apoi click pe butonul “Next”. Introduceți parola curentă, apoi apăsați din nou “Next”. Dacă vă schimbați parola deoarece ați uitat contul sau chiar parola, va trebui să treceți prin opțiunea de recuperare a parolei Google pentru resetare. După ce vă conectați, sunteți returnat la pagina principală Google. În partea dreaptă sus, faceți click pe imaginea de profil și apoi click pe butonul “My Account”. În secțiunea ” Sign In & Security ” de pe pagina următoare, faceți clic pe linkul ” Signing In To Google “. Apoi, faceți clic pe opțiunea ” Password “.

Deoarece parola este singura modalitate de a vă accesa contul, Google vă cere să o confirmați încă o dată. Rețineți că dacă aveți activată autentificarea cu doi factori, veți primi un cod de confirmare la numărul de telefon furnizat. În sfârșit, introduceți și confirmați o nouă parolă pe care doriți să o utilizați. Faceți acest lucru, apoi faceți clic pe butonul ” Change Password “. Atunci când alegeți o nouă parolă, trebuie să vă gândiți la una dificilă pentru cineva care ar vrea să o ghicească, pentru a împiedica compromiterea contului în viitor.

Dacă doriți să schimbați parola din căsuța Gmail, dați click pe setările din colțul din dreapta sus al paginii Gmail, apoi faceți clic pe opțiunea ” Settings “. În pagina Settings, faceți click pe linkul ” Accounts And Import “. Pașii rămași sunt la fel ca schimbarea parolei de pe pagina de pornire Google. Furnizați parola actuală pentru a vă confirma identitatea și apoi creați o nouă parolă securizată pe pagina următoare pentru a finaliza procesul.

În final, vă recomandăm să consultați alte opțiuni de recuperare și securitate pentru contul Google, cum ar fi activarea autentificării cu doi factori și furnizarea unei adrese de e-mail de recuperare.