Big Data&Analytics — July 10, 2018 at 10:16 am

Qlik Sense June 2018 vine cu noutăți atractive vizual și funcțional

by

qse june release 2018Qlik,  lider în piața soluțiilor business intelligence și data discovery lansează versiunea Qlik Sense June 2018 și vine cu noutăți atractive vizual și funcțional. Ionuț Toader, CEO&founder al Relevance Management, primul partener Qlik în România vorbește despre cele mai interesante.

Self-service accelerat

Qlik Sense June 2018 are acum și recomandări pentru obiectele pe care le creezi. Odată ce ai făcut un grafic, Qlik îți sugerează și alte variante de vizualizare a acelor date, ca să o alegi pe cea mai relevantă dintre ele.

Design extins

Qlik avea până acum un ecran fix, împărțit într-un număr de căsuțe astfel încât aplicațiile Qlik să fie responsive și să arate bine pe orice rezoluție ar avea utilizatorul. Cu versiunea de iunie, Qlik îți permite să ai ecrane în „scroll mode”. În acest fel poți să adaugi mai multe elemente pe o pagină, pe verticală, pe care apoi o derulezi pentru vizualizare.

În plus, poți redimensiona numărul de pătrățele (grid-ul) din pagină pentru a permite o mai bună așezare a obiectelor și un design personalizat.

Ionut Toader, Managing Partner, Relevance Management
Ionut Toader, Managing Partner, Relevance Management

Conectori Noi:

Qlik Sense June 2018 vine cu noi conectori, foarte așteptați de către utilizatori:

  • MongoDB: perminte acces direct la MongoDB, bază de date NoSQL;
  • Apache Phoenix: pentru acces direct la bazele de date structurate;
  • Apache Drill: pentru acces direct la bazele de date NoSQL;
  • Apache Spark acces direct la Apache Hadoop/Sparkdistributions folosind SQL și HiveQL;
  • PrestoDB Connector: permite conexiuni care interoghează toate bazele de date dintr-un mediu configurat cu Presto.

Insight Advisor

Bazată pe un algoritm numit Qlik Cognitive Engine, Insight Advisior este o capabilitate de tip AI (artificial intelligence) care analizează datele pe care le ai încărcate în aplicație și generează automat o suită de vizualizări potrivite (grafice, tabele) pentru datele tale. Selectezi cele mai interesante vizualizări și le adaugi imediat la dashboard-ul tău, printr-o singură apăsare de buton.

E simplu și rapid, cel puțin pentru date care au nume de campuri în engleză. Rămâne de văzut însă cât de utilă va fi această funcționalitate nouă pentru bazele de date care au denumiri de câmpuri de date în limba română.

Qlik Technologies pune la dispoziția companiilor din întreaga lume soluții de data discovery asociativ, într-un mediu vizual, de tip self-service. Soluțiile Qlik au capabilități avansate pentru integrarea datelor din surse multiple, guvernanță, lucrul colaborativ și acces personalizat la informațiile relevante de pe orice dispozitiv mobil.

Relevance Management implementează cu pasiune soluții de Business Intelligence și management al datelor (DWH, Big Data) pentru oamenii care doresc să aibă la îndemână sisteme optime de luare a deciziilor de business. Compania are la bază parteneriate încheiate cu companii de sisteme software recunoscute pe plan mondial, precum Qlik, NodeGraph, K4Analytics, DataStax sau Elastic.