Guvernare/Licitatii — July 17, 2018 at 12:17 pm

UniSystems și ΟΤΕ primesc două contracte IT de la Agenția pentru Cooperare a Autorităților de Reglementare în Domeniul Energiei

by

iStock_000009666185SmallConsorțiul Grupurilor UniSystems – ΟΤΕ s-a clasat pe prima poziție de contractant în cascadă, prin licitație deschisă internațională, Contracte Cadru pentru integrarea sistemelor IT (Lotul 1), precum și servicii de consultanță IT (Lotul 2) pentru Agenția de Cooperare a Entităților de Reglementare în Domeniul Energetic (ACER) a Uniunii Europene. Bugetul total al Contractelor Cadru este de 25 milioane euro cu o durată maximă de 8 ani.

În cadrul Contractului pentru Lotul 1, Consorțiul va furniza servicii de gestionare a aplicațiilor, suport tehnic, mentenanță, upgrade și evoluție suplimentară atât pentru ARIS (Sistemul Informațional ACER REMIT), cât și pentru infrastructura centrului de date care-l găzduiește. Platforma ARIS este un instrument important pentru colectarea, procesarea și monitorizarea datelor referitoare la piețele energetice din țările Uniunii Europene.

În plus, Consorțiul Grupurilor UniSystems – ΟΤΕ s-a clasat pe locul 1 drept contractant în cascada pentru Lotul 1 pentru servicii de consultanță privind implementarea și operarea Cadrului de Securitate Informațională REMIT al Agenției, pentru implementarea și operarea Cadrului de Management al Calității ARIS, precum și consultanță specializată și suport în proiect, guvernanța și gestionarea serviciilor, precum și în soluționarea unor chestiuni și probleme specifice referitoare la dezvoltarea, implementarea și operarea ARIS.

Agenția pentru Cooperare a Entităților de Reglementare a Uniunii Europene dorește să asigure o Piață Energetică internă competitivă, sustenabilă, sigură și transparentă în beneficiul tuturor consumatorilor din Uniune. În acest scop, Agenția cooperează îndeaproape cu Agențiile de Reglementare Naționale, Instituțiile UE, asociațiile și părțile interesate și participanții pe piață din Europa.