Studii — July 19, 2018 at 10:12 am

Un nou studiu Dell ierarhizează 10 oraşe la nivel global în funcție de capacitatea de a stimula antreprenoriatul feminin

by

dfe-womens-entrepeneur-initiatives-925x200În cadrul celei de-a noua întruniri anuale Dell Women Entrepreneur Network Summit (DWEN) din Toronto, Dell a dezvăluit noi instrumente de diagnosticare pentru autorităţile şi consiliile locale menite să ajute femeile antreprenor să reuşească în încercările lor.

Pe baza rezultatelor studiului 2017 Women Entrepreneur Cities (WE Cities) Index, Dell, împreună cu partenerul de cercetare IHS Markit, a realizat o analiză detaliată a barierelor şi oportunităţilor cu care se confruntă femeile întreprinzător care vor să acceseze surse de capital şi să fructifice tehnologia pentru a dezvolta afaceri. De asemenea, Dell a conceput 10 scheme de acţiune municipală concepute pentru a evidenţia acţiunile pe care le poate întreprinde o municipalitate pentru a îmbunătăţi ecosistemul local pentru femeile antreprenor.

“Procentul antreprenoriatului feminin a crescut la nivel global cu 13% în 2017, reflectând creşterea reprezentării femeilor în sectoarele public şi privat din multe regiuni ale globului. Cu toate astea, accesul la capital şi tehnologie, precum şi barierele culturale şi politice, continuă să limiteze succesul companiilor deţinute de femei”, a spus Karen Quintos, executive vice president şi chief customer officer, Dell. “Prin lansarea WE City Deep Dives and Blueprints, conducătorii de municipalităţi şi legiuitorii locali pot trece cu încredere de la “analiză la acţiune”, accelerând schimbarea pozitivă care să permită femeilor antreprenor să înflorească – fapt de pe urma căruia beneficiază comunităţile locale, societatea în sens larg şi economia globală.”

“Conform datelor şi analizelor amănunţite, atunci când sunt înlăturate barierele din calea femeilor întreprinzător se generează o tendinţă pozitivă semnificativă pentru economia unui oraş”, a spus Cris Turner, vice president pentru Government Affairs la Dell. “WE City Deep Dives and Blueprints oferă informaţii relevante despre ceea ce pot învăţa oraşele din listă unele de la celelalte şi încurajează acţiunea politică de atragere şi sprijinire a femeilor întreprinzător la nivel local.”

WE City Blueprints

WE City Blueprints analizează zonele de puncte forte şi cele de îmbunătăţiri pentru a oferi conducătorilor de municipalităţi şi legiuitorilor studii bazate pe date şi recomandări legate de modul de stimulare a femeilor întreprinzător de mare potenţial. Oraşele pentru care s-au elaborat aceste scheme de acţiune sunt:

  • Austin
  • Boston
  • Mexico City
  • Toronto
  • London
  • Amsterdam
  • Sydney
  • Tokyo
  • Sao Paulo
  • Singapore

WE City Capital and Technology Deep Dives

Capitalul şi tehnologia sunt critice pentru dezvoltarea oricărei afaceri, însă femeile se confruntă cu provocări aparte în ambele cazuri. În 2017, doar 2% din finanţarea prin capital de risc a ajuns la firme deţinute de femei. Pe baza analizei cantitative WE Cities Index şi a informaţiilor primite de la membrii reţelei DWEN, se trage concluzia că multe femei întreprinzător nu reuşesc să fructifice tehnologiile inovatoare pentru a-şi dezvolta afacerile. WE City Capital and Technology Deep Dives dezvăluie:

  • Cum accesează femeile întreprinzător sursele de capital utilizând tehnologia
  • Cum accesează diferite regiuni sursele de capital utilizând tehnologia
  • Industriile către care se îndreaptă femeile întreprinzător şi ce impact are acest lucru asupra accesului la capital şi tehnologie
  • Cum diferă accesul la capital şi tehnologie între oraşele de top.

Ierarhie şi Metodologie WE Cities

Pe baza studiilor desfăşurate de Dell în ultimii şase ani asupra Femeilor Antreprenor cu Mare Potenţial (HPWE), oraşele au fost ierarhizate după cinci criterii importante: capital, technologie, talent, cultură şi piaţă. Aceste criterii au fost organizate în două grupe – mediu operaţional şi mediu stimulativ. Ierarhia finală se bazează pe 72 de indicatori. 45 dintre aceştia (aproape două treimi) au o componentă bazată pe gen. Indicatorii individuali au fost ponderaţi pe baza a patru criterii: relevanţă, calitatea datelor de bază, unicitate în cadrul indexului şi componenta de gen.

Cele 50 de oraşe au fost ierarhizate după cum urmează:

  1. New York City
  2. Bay Area
  3. London
  4. Boston
  5. Stockholm
  6. Los Angeles
  7. Washington, D.C.
  8. Singapore
  9. Toronto
  10. Seattle
  11. Sydney
  12. Paris
  13. Chicago
  14. Minneapolis
  15. Austin
  16. Hong Kong
  17. Melbourne
  18. Atlanta
  19. Amsterdam
  20. Portland (OR)
  21. Berlin
  22. Taipei
  23. Pittsburgh
  24. Tel Aviv
  25. Copenhagen
  26. Vancouver
  27. Houston
  28. Johannesburg
  29. Barcelona
  30. Seoul
  31. Munich
  32. Miami/Ft. Lauderdale
  33. Nairobi
  34. Dublin
  35. Warsaw
  36. Belfast
  37. Milan
  38. Beijing
  39. Tokyo
  40. Bangalore
  41. Kuala Lumpur
  42. Sao Paulo
  43. Dubai
  44. Shanghai
  45. Mexico City
  46. Lima
  47. Guadalajara
  48. Istanbul
  49. Delhi
  50. Jakarta