Cloud Computing / Edge — July 19, 2018 at 9:42 am

Watchdog ajută la monitorizarea aplicațiilor din cloud

by

watchdogServiciile tipice de monitorizare a cloud-ului se integrează cu zeci de servicii și oferă un tablou de bord destul de bun și o automatizare pentru a ajuta la monitorizarea modului în care se desfășoară aplicațiile. Datadog a oferit mult timp aceste funcții, dar astăzi, adaugă un nou serviciu numit Watchdog, care utilizează machine learning pentru a detecta automat anomaliile.

Compania notează că o configurare tradițională de monitorizare implică definirea parametrilor în funcție de modul în care utilizatorii se așteaptă ca aplicația să se comporte și apoi să configureze tablouri de bord și alerte pentru a le monitoriza. Având în vedere complexitatea aplicațiilor cloud moderne, această abordare are limitele sale, astfel încât un strat suplimentar de automatizare devine necesar. Acesta este momentul în care intră serviciul Watchdog. Serviciul urmărește toate datele de performanță pe care le poate obține, află ce este normal și apoi oferă alerte atunci când se întâmplă ceva neobișnuit, oferind informații despre locația unde a început problema.

Watchdog se bazează pe cercetarea și formarea algoritmilor, pe seturile de date ale clienților, această tehnologie fiind unică prin faptul că nu numai că identifică o problemă în mod programatic, ci îi îndrumă pe utilizatori la cauze radicale probabile pentru a începe o anchetă. Serviciul este disponibil tuturor clienților Datadog în planul Enterprise APM.