Cloud Computing / Edge — July 20, 2018 at 8:54 am

Microsoft lansează noi opțiuni de rețea pentru Azure

by

Microsoft a lansat câteva noi caracteristici de rețea care vor face mai simplu companiilor să utilizeze cloud-ul Azure pentru a-și conecta în siguranță birourile și infrastructura, folosind atât Azure cât și rețeaua globală.

azurePrimul dintre acestea este serviciul Azure Virtual WAN, care permite companiilor să își conecteze diversele ramuri către și prin Azure. Această nouă funcție operează practic ca un model hub și model de spion, unde Azure devine centrul prin care se transmit toate datele între ramuri. Avantajul adus astfel, susține Microsoft, este acela că permite administratorilor să gestioneze rețelele lor extinse dintr-un tablou de bord central și, bineînțeles, să faciliteze conectarea la rețea a unor servicii și echipamente Azure suplimentare. Și cu aceasta, utilizatorii primesc, de asemenea, acces la toate serviciile de securitate pe care Azure le poate oferi.

Un nou serviciu de securitate pe care Microsoft îl lansează este Azure Firewall, un nou serviciu de securitate cloud-nativ, menit să protejeze resursele de rețea virtuale ale unei companii.

În plus față de aceste două noi caracteristici de rețea, Microsoft a anunțat că se extinde în două noi regiuni cu serviciul Azure Data Box, care este în esență versiunea Microsoft a aparatelor AWS Snowball pentru mutarea datelor în cloud prin încărcarea lor pe un aparat încărcător. Cele două regiuni sunt Europa și Regatul Unit. Există, de asemenea, o nouă opțiune “Data Box Disk” pentru cei care nu au nevoie să mute mai mulți petabytes de date. Comenzile cu până la cinci discuri pot conține până la 40 terabyte de date și sunt în prezent în fază de preview.