Hardware — July 23, 2018 at 1:24 pm

AMD are cel mai stabil driver din industrie

by

Indiferent dacă utilizați mai multe plăci video într-o stație de lucru pentru o lucrare de render complexă sau că participați într-un turneu intens de eSports, văzând un ecran înghețat care indică faptul că driverul dumneavoastră de la placa video a eșuat poate fi mai mult decât ceva neplăcut. Există costuri reale, cum ar fi productivitatea pierdută și timpul pierdut. Împreună cu cele mai cerute caracteristici si performante de top, stabilitatea driverelor a fost întotdeauna una dintre prioritatile driverelor care sustin procesoarele grafice AMD Radeon. AMD a efectuat audituri independente ale driverelor în 2005 și 2010 care au verificat stabilitatea driverelor în acești ani.

GraphUn nou raport de la QA Consultants, o firmă de testare a software-ului și de asigurare a calității bazată în Toronto, a pus șase dintre cele mai populare plăci video de la AMD la încercare (plăci video high-end, medium, de buget pentru Gaming și respectiv Stații de lucru) pentru a vedea cum driverul nostru funcționează în maratonul testelor grafice. QA a rulat teste identice pe cele 6 plăci video Nvidia care corespund foarte aproape celor 6 plăci video AMD.

Echipa de la QA Consultants a rulat fiecare sistem prin mai multe exemple de CRASH, un program automat de patru ore în Hardware Lab Kit (“HLK”) al Microsoft. CRASH conține o varietate de funcții grafice în cadrul DirectX 9, 10 și 11, inclusiv modificările rezoluției, setările de culoare, rotațiile ecranului, suprapunerile de culori, sleep și wake up. Fiecare sistem a executat testul CRASH de patru ore, non-stop de 6 ori pe zi, timp de 12 zile (pentru un total de 72 de runde pe sistem). Completarea întregii rutine CRASH de patru ore ar fi considerată o trecere. Orice aplicație care se blochează, agață sau are “blue screen” ar fi considerată un eșec imediat. Scorul general de stabilitate a fost derivat din numărul total de treceri împărțit la numărul total de încercări. Pentru simplitate, rezultatele pentru toate sistemele AMD și Nvidia au fost agregate într-un singur punctaj pentru fiecare dintre driverii lor.

Rezultatele: După ce au fost efectuate toate testele (432 de teste pe șase sisteme AMD și șase sisteme Nvidia), sistemele AMD au trecut 401 din 432 de teste, în timp ce sistemele Nvidia au trecut 356. Aceasta este echivalentă cu o rată de trecere de 93% pentru sistemele AMD vs. 82% pentru sistemele Nvidia. Potrivit raportului QA Consultants: “AMD are cel mai stabil driver din industrie.”   Stabilitatea driverelor este o prioritate pentru AMD, iar echipa noastră de ingineri este dedicată testării și perfecționării fiecărei noi actualizări pentru a se asigura că utilizatorii pot depinde de plăcile video Radeon. Cu rezultatele raportului QA Consultants, suntem încântați să vedem rezultatele acestui angajament în ceea ce privește stabilitatea pe care o vom continua în viitorul produselor Radeon.

Pentru a descărca o versiune mai detaliată a raportului, vizitați: qaconsultants.com/stabilityaudit