Productie — August 9, 2018 at 7:16 am

Angajați Ford din Craiova primesc un exoschelet mecanic

by

EksoVest is the latest example of advanced technology Ford is using to reduce the physical toll on employees during the vehicle assembly process, lessening the chance of worker fatigue, injury or discomfort

Ford va echipa mai mulți angajați, inclusiv de la uzina din Craiova, cu exoschelete mecanice destinate să le ușureze sarcinile, după ce a testat cu succes tehnologia la două fabrici din SUA.

Producătorul auto american a testat, începând cu toamna trecută, un exoschelet conceput să reducă presiunea exercitată asupra corpului de mișcările repetitive deasupra capului, reducând, astfel, riscul apariției de probleme medicale.
Exoscheletul, în fapt o vestă mecanică, poate fi echipat de persoane cu înălțimi între 1,57 și 1,93 metri și poate susține sarcini de până la 6,8 kilograme pentru fiecare braț. Potrivit Ford, efortul depus de angajații care efectuează operațiuni repetitive la uzinele auto este echivalent cu ridicarea “unui sac de făină sau a unui pepene verde” deasupra capului de 4.600 de ori în fiecare zi.

Sursa: Profit.ro