Esential — August 21, 2018 at 7:57 am

Proiectele digitale cad din pricina bazelor de date proaste

by

Finger pressing a digital button with the text digital transformation. Concept of digitalization of business processes. Composite between a photography and a 3D background. Horizontal image

Un recent studiu realizat de firma de consultanţă Couchbase arată că afacerile nu reuşesc să aducă la îndeplinire cele mai multe iniţiative de digitalizare din pricina faptului că bazele de date vechi nu fac faţă cerinţelor digitizării. Conform studiului, organizaţiile identifică adesea baza lor de date ca pe o barieră în calea proiectelor digitale de succes, mai ales din pricina faptului că aceste baze nu suportă cerinţe moderne, cum ar fi abilitatea de a procesa volume mari de date nestructurate în timp real.

Ca procente, 86% din liderii digitali afirmă că ambiţiile lor de a folosi datele pentru noi servicii digitale sunt ţinute pe loc de bazele de date învechite. Pe cale de consecinţă, cercetarea, bazată pe interviuri cu 450 de directori de transformare digitală din organizaţii cu peste 1000 de angajaţi din Statele Unite, Marea Britanie, Franţa, Germania şi alte ţări europene, a descoperit că mai bine de jumătate din aceşti lideri digitali au fost martorii eşuării cel puţin a unui proiect digital.

Un sfert au declarat că au fost martorii reducerii obiectivului proiectelor digitale, iar 13% au spus că au suferit întârzieri semnificative din pricina faptului că tehnologia de baze de date folosită nu poate suporta nevoile. Factorul cel mai des citat (43%) a fost complexitatea generată de folosirea tehnologiilor multiple. Alte răspunsuri comune au inclus dependenţa de tehnologie învechită (37%), lipsa resurselor (36%) şi lipsa talentelor (33%).

Studiul a mai descoperit că eşecul implementării proiectelor digitale a avut deja un impact negativ asupra echipelor IT implicate. Peste 90% din respondenţi au declarat că vor fi concediaţi sau vor suferi alte consecinţe.