Cloud Computing / Edge, Guvernare/Licitatii — August 24, 2018 at 7:02 am

Azure Stack în lupta pentru câștigarea unui mega proiect cloud pentru Pentagon

by

microsoft_azure_stackMicrosoft a anunțat lansarea Azure Stack pentru Azure Government într-un moment în care se luptă cu rivali la Amazon și alte companii de cloud pentru un contract de 10 miliarde dolari ce are în vedere un sistem cloud pentru Pentagon, cunoscut sub numele de JEDI.

Azure Stack oferă clienților un set similar de servicii cloud pe care le-ar putea obține în cloud-ul public, dar în limitele confortabile ale centrului de date pentru clienți. Pentru clienții din cadrul cloud-ului Azure, care doresc să se ocupe de mediul public și privat, numit adesea ca o abordare hibridă, acesta oferă un acces comun atât în public, cât și în privat. În plus, compania a anunțat că a trecut printr-o certificare FedRamp. FedRamp este un program guvernamental care oferă un model standardizat pentru oficialii din domeniul achizițiilor publice pentru a evalua securitatea cloud.

În timp ce acest produs este destinat oricărui client guvernamental, noua aplicație fiind cu siguranță atrăgătoare și pentru Pentagon, care caută un furnizor care să-i conducă în ultimul său proiect mega-cloud RFP. În timp ce Microsoft nu a comentat despre proiectul JEDI în mod special pentru că este parte din viitorii concurenți pentru proiect, calendarul companiei nu poate fi o coincidență.

Microsoft, alături de alți concurenți, inclusiv Oracle și IBM, contestă modul de contractare cu un singur furnizor deoarece acest sistem favorizează în mod nejustificat Amazon. Aceste companii au recomandat ca Pentagonul să meargă cu o abordare multi-vendor pentru a preveni blocarea și pentru a profita de inovația din rândul tuturor dezvoltatorilor. Plângerile de până acum nu au avut totuși vreun efect la Pentagon.

Cu toate acestea, Microsoft se luptă încă din greu pentru contractul masiv, iar lansarea Azure Stack îi întărește cu siguranță abordarea, deoarece continuă să lupte pentru a câștiga afacerea JEDI, dar și alte afaceri guvernamentale.