NEW TECHNOLOGY — August 29, 2018 at 9:40 am

Proiectele digitale au probleme de aplicare din cauza bazelor de date slabe

by

Finger pressing a digital button with the text digital transformation. Concept of digitalization of business processes. Composite between a photography and a 3D background. Horizontal image

Întreprinderile nu reușesc să profite la maximum de inițiativele de digitizare, deoarece bazele lor de date vechi nu reușesc să facă față noilor cerințe, conform unu studiu realizat de Couchbase. Astfel, studiul a constatat că organizațiile își identifică adesea baza de date ca o barieră pentru proiectele digitale de succes, din cauza bazelor de date moștenite care nu pot suporta cerințe mai moderne, cum ar fi capacitatea de a procesa mase de date potențial nestructurate în timp real. Studiul a constatat că 86% dintre liderii digitali spun că ambițiile lor de a utiliza datele pentru noile servicii digitale sunt reținute.

Cercetarea, bazată pe un studiu în organizații cu 1.000 de angajați sau mai mult în SUA, Marea Britanie, Franța și Germania, a raportat că jumătate dintre liderii digitali s-au lovit de un proiect digital care eșuează. Un sfert au înregistrat o reducere a sferei de acoperire a proiectelor digitale, iar 13% au suferit întârzieri semnificative, deoarece tehnologia lor de baze de date vechi nu putea să-și susțină nevoile.

Cel mai frecvent factor menționat (43%) a fost complexitatea utilizării mai multor tehnologii. Alte răspunsuri comune au inclus dependența de tehnologia bazelor de date vechi (37%), lipsa de resurse (36%) și lipsa competențelor (33%). Cercetarea a constatat că 87% dintre întreprinderile care au participat la sondaj au declarat că trebuie să își schimbe abordarea pentru noi aplicații care pot lucra cu IoT sau dispozitivele mobile.

Ca rezultat, serviciile potențial revoluționare nu își pot atinge întregul potențial datorită limitărilor precum cantitatea de date pe care un dispozitiv mobil le poate procesa sau necesitatea unei conexiuni permanente. Studiul a constatat, de asemenea, că un eșec al proiectelor digitale a avut un impact negativ asupra echipelor IT implicate. Mai mult de 90% dintre respondenți au declarat că pot fi concediați sau vor suferi alte consecințe ca rezultat al unui proiect digital, fie că nu a reușit, fie că suferă pierderi.