NEWS — September 3, 2018 at 11:45 am

Hackathonul Space App Challenge va avea loc în România

by

2018 NASA SpaceApps Hackathon 1Hackathonul international Space Apps organizat de NASA va avea loc in Romania pentru al treilea an consecutiv. Evenimentul, organizat de partenerul local Digital Transformers – Innovation Studio, va avea loc in perioada 19-21 octombrie 2018, simultan in Bucuresti, Cluj-Napoca, Iasi si Timisoara. Scopul evenimentului este de a corela datele NASA, intr-o maniera colaborativa, cu persoane de pe întreg globul, care pot gasi solutii la aceste provocari.

Tema generica a editiei din acest an este “Pamantul si spatiul!”. Orice programator, om de stiinta, designer, storyteller sau entuziast privind stiinta poate lua parte la rezolvarea provocarilor propuse.

Cele 6 subteme ale celor doua zile de hackathon sunt: “Puteti construi un/o …”, “Ajutati-i pe altii sa descopere Pamantul”, “Vulcanii, aisbergurile si asteroizii”, “Lumea are nevoie acum de … “, “O lumina orbitoare” si “Un univers de frumusețe și minuni”. Înscrierea participanților va începe la jumatatea lunii septembrie și va fi anuntata pe http://2018.spaceappschallenge.org/.