Enterprise Software — September 5, 2018 at 9:03 am

O comunicare eficientă cu pachetul G Suite

by

Google G SuiteGoogle G Suite este un pachet oferit de Google pentru a oferi o platformă eficientă de comunicare și productivitate pentru companii. Google G Suite, lansat inițial sub numele de Google Apps, oferă o  suită de aplicații ce pot fi utilizate pentru email, comunicare, stocare de date online, creare și partajare online de documente, videoconferințe, calendare, precum și alte scopuri pentru eficientizarea comunicării. Contul G Suite include, printre altele, cele mai importante aplicații necesare unei comunicări și eficientizări a productivității, după cum urmează.

Gmail, este deja cunoscutul serviciu de email oferit de Google, care poate fi accesat pe web, adică într-un browser, nefiind nevoie să îți configurezi adresa de mail într-un client de mail. Gmail din G Suite are aceeași interfață ca și varianta gratuită. Diferența față de varianta gratuită în acest pachet este posibilitatea utilizării unui domeniu personalizat și eliminarea reclamelor.

G Suite oferă 4 aplicații dedicate documentelor și prezentărilor. Google Docs este un procesor online de text, Google Sheets permite crearea și manipularea online a foilor de calcul, iar Google Slide poate fi folosit pentru a realiza și salva prezentări. Google Forms permite creare de formulare online, sondaje de opinie personalizate sau teste și de asemenea stochează datele colectate.

Google Drive, este serviciul de stocare și sincronizare a datelor de la Google, fiind direct corelat și cu cele 4 aplicații dedicate documentelor prezentate anterior. Nu există limitări la nivelul echipamentelor de pe care se pot accesa și modifica fișierele, fie că este vorba despre un laptop, o tabletă sau un telefon mobil, iar ca fișiere nu există restricții legate de tip sau dimensiune. G Suite vine cu un spațiu de stocare la nivel de utilizator începând de la 30 GB, 1 TB sau nelimitat, oferindu-se posibilitatea de descărcare locală a conținutului pentru a putea fi accesat fără o conexiune la internet.

Google Hangouts este un serviciu de mesagerie care permite conversații de tip text, voce sau video, care permite conferințe video de până la 25 de participanți, cu posibilitatea partajării ecranului și utilizarea unor funcții dedicate conferințelor online.

Pe lângă acestea, G Suite mai oferă aplicația Calendar, rețeaua socială Google+, aplicația Google Sites care permite realizarea de siteuri web, dar și Google Keep pentru note personalizate. G Suite oferă toate aplicațiile contra cost, existând 3 pachete disponibile cu două opțiuni de plată, Flexibil sau Anual.