NEW TECHNOLOGY — September 14, 2018 at 6:42 am

Noua eră a tehnologiilor de conectivitate pentru consumatori transformă locurile de muncă

by

Header-workplace-AnywhereFiecare val de dispozitive, mecanisme de comunicare și modele de software produce un cocktail IT care este extrem de imprevizibil. Acesta poate fi un lucru bun dacă sunteți în poziția de a merge cu valul sau de a transforma un anumit aspect al tehnologiilor în avantajul evoluției, dar poate fi foarte dăunător dacă îl ignorați sau pretindeți că nu se referă la organizația pe care o conduceți. Angajații de astăzi doresc să facă lucrurile în mod diferit, mai ales noile generații. Și acest lucru aduce ceva de dorit pentru soluțiile de colaborare de generație viitoare, cu instrumente de auto-aprovizionare ale persoanelor care le consideră necesare pentru a-și face treaba.

Ca rezultat, rețeaua socială a companiilor evoluează într-un gen nou de software de colaborare. Organizațiile care probabil au explorat aceste tehnologii în urmă cu câțiva ani se întorc acum pentru o a doua privire și trec într-o nouă lume a colaborării, aceasta fiind departe de tradiționalul e-mail. În această nouă eră, rețelele sociale pentru companii sunt mai apropiate de un mediu în plan deschis, angajații descoperind cu ușurință la ce se lucrează în companie pentru a se putea sprijini reciproc.

Cercetările social media indică faptul că rețelele sociale oferă o alternativă reală la e-mail. În primul rând deoarece acesta vizează nevoile angajaților centrate pe om.

Clar aliat cu multe dintre aceste instrumente de colaborare bazate pe cloud este zona de sincronizare a fișierelor și de partajare în care observăm un interes incredibil din partea utilizatorilor și aproape tuturor furnizorilor, cum sunt Microsoft, Citrix, VMware, Box, care au acum oferte dedicate de acest tip. Împreună, aceste două domenii reprezintă o dezagregare și dezasamblare a mesajelor de e-mail: conversațiile se deplasează prin e-mail și pe rețeaua socială corporate, prin intermediul documentelor conexe disponibile prin sincronizarea și partajarea fișierelor, producând un mediu de lucru eficient pentru utilizatorii finali.

Nu cu mult timp în urmă, dispozitivul aproape universal de calcul al companiilor era un PC desktop care rula Windows, sau un laptop. Dar introducerea computerelor compacte, în particular, a oferit organizațiilor ocazia de a reevalua setul de instrumente de lucru ideal și preferințele tehnologice ale forței de muncă.

Sfârșitul suportului pentru Windows XP determină companiile să-și regândească modul de calcul la locul de muncă. Oamenii nu se grăbesc neapărat să înlocuiască un PC cu altul iar câteodată introduc dispozitive suplimentare pentru a completa utilizarea PC-ului, în timp ce în alte cazuri, aceștia elimină un PC și folosesc un alt dispozitiv, indiferent dacă este Windows, Android sau iOS. Această măsură de alegere fără precedent este un aspect interesant al noii lumi a lucrului digitalizat, rămânând să vedem ce ne rezervă viitorul apropiat.