Data Center / Storage — September 20, 2018 at 6:00 am

Dell EMC sprijină IMM-urile prin array-uri de stocare date PowerVault de nivel entry

by

Dell EMC Powervault ME40

Dell EMC PowerVault ME4 Series este următoarea generaţie de echipamente array de stocare date de nivel entry, proiectate pentru întreprinderile mici şi mijlocii. Seria PowerVault ME4 poate ajuta organizaţiile să-şi modernizeze IT-ul şi să crească performanţele aplicaţiilor, încorporând caracteristici ample de tip enterprise într-un produs simplu, rapid şi accesibil. Conform unor noi date de la IDC, cota de venituri Dell, de 31,6%, din segmentul External Entry Storage reprezintă mai mult decât cotele următorilor şase competitori combinate. Dell EMC dispune de un număr de peste 400.000 echipamente PowerVault instalate la nivel global.

IMM-urile au nevoi similare firmelor mai mari, însă trebuie să satisfacă aceste nevoi cu bugete mai mici şi personal IT mai redus. Pentru aceste organizaţii echilibrarea preţului cu performanţele constituie o realitate dură, împreună cu selectarea soluţiilor de stocare simplu de folosit şi gestionat. Dell EMC a proiectat seria PowerVault ME4 pentru a satisface aceste nevoi oferind echipamente storage array bogate în caracteristici, însă accesibile, uşor de instalat şi de folosit.

“Anterior, în cursul acestui an, ne-am angajat să simplificăm şi să optimizăm portofoliul nostru de echipamente de stocare, astfel încât clienţilor să le fie mai uşor să facă afaceri cu noi”, a spus Jeff Boudreau, Preşedinte şi GM Storage, Dell EMC. “Noua serie PowerVault ME4 reprezintă o parte esenţială a acestei strategii la nivel entry, o strategie elaborată pentru clienţi care caută echipamente storage array accesibile, însă cu caracteristici complete, optimizate pentru fluxuri de lucru virtualizate SAN şi DAS.”

Noua familie de produse PowerVault ME4 furnizează creşteri semnificative în termeni de capacitate, performanţă, simplitate şi caracteristici faţă de sistemele anterioare Dell EMC de tip entry. Dell EMC a construit seria de echipamente PowerVault ME4 cu mai multe discuri, în procent de 75%, pentru a creşte capacitatea brută de stocare cu 122%, simultan cu creşterea performanţei de citire IOPS de patru ori.

Echipamentele sunt ideale pentru o gamă largă de instanţe de stocare date bazate pe blocuri de date, cum ar fi supravegherea video, HPC, virtualizare/VDI, SAN de nivel entry, consolidare cu costuri mici, editare video, baze de date NoSQL, soluţii de ataşare directă şi OEM.

Seria PowerVault ME4 înseamnă un array de stocare date de nivel entry care furnizează performanţe şi caracteristici de clasă enterprise, incluzând:

  • Configuraţii Flexible Array – trei modele oferă de la 12 la 84 de discuri de stocare date care pot fi configurate în mod flash de la 0 la 100%, suportând orice tip de mix de SSD-uri şi HDD-uri. Prin aceasta se oferă capabilităţile de a îmbina performanţele optime şi timpii mici de răspuns caracteristice soluţiilor flash cu costurile mai reduse ale discurilor clasice.
  • Capacitate şi performanţe de nivel enterprise – Echipamentele PowerVault ME4 se pot extinde până la 4PB şi pot efectua până la 320.000 IOPs.
  • Software All-inclusive – Includ tot ce e necesar pentru gestionarea şi protejarea datelor pentru stimularea afacerilor, incluzând protecţie built-in data, thin provisioning, replicare la distanţă, snapshots, tiering pe 3 nivele, clonare de volume, integrare cu VMware vCenter şi SRM, criptare la nivel de disc şi altele.
  • Integrare Single-vendor – Integrarea out-of-the-box cu serverele Dell EMC PowerEdge de generaţie 13 şi 14 simplifică provocările la adresa extinderii de capacitate a serverelor, oferind aplicaţiilor de afaceri accesul de viteză mare la date în medii SAN sau DAS.

Fiecare aspect al PowerVault ME4 a fost conceput pentru a fi usor de utilizat. Acestea pot fi instalate de clienţi în 15 minute şi mai au nevoie doar de alte 15 minute pentru configurare şi pentru a începe să stocheze date fie ca mediu hibrid, fie ca mediu all-flash. Gestionarea PowerVault ME4 se face ușor printr-o nouă interfaţă utilizator HTML5, permiţând clienţilor să utilizeze un browser web de oriunde pentru a gestiona sarcini comune de management cum ar fi configurarea şi gestionarea profilurilor de stocare date şi a conexiunilor de reţea, răspunsul la alerte şi altele.

Fiecare controller PowerVault ME4 Series este dotat cu un procesor dual-core Intel® Broadwell®. Fiecare array suportă protocoale multiple, incluzând Fibre Channel, iSCSI (şi SFP+) precum şi conectivitate SAS host.

Preţ şi disponibilitate

Configuraţiile minimale Dell EMC PowerVault ME4 Series sunt disponibile începând de la preţuri de sub 13.000 USD (preţ de listă).