Bizpoint — September 24, 2018 at 12:36 pm

Microsoft se angajează să corecteze aplicațiile personalizate afectate de actualizările Windows 10

by

Windows 10 Wallpaper HD

Microsoft dorește să facă viața mai ușoară pentru clienții corporate. Compania anunță că se angajează să repare orice aplicații personalizate care ar putea fi afectate ca urmare a actualizărilor pentru Windows 10 sau suita de produse Office 365. Majoritatea companiilor mari au o serie de aplicații personalizate care joacă un rol esențial în cadrul organizațiilor lor. Când Microsoft actualizează Windows și Office 365, de obicei una sau mai multe dintre aceste aplicații întâmpină probleme.

Până la acest anunț al Microsoft, aceasta a fost în întregime problema clienților. Microsoft a făcut un pas imens astfel, promițând să ajute companiile să înțeleagă ce aplicații vor avea probleme atunci când își actualizează sistemele, lucrând împreună pentru a sprijini rezolvarea problemelor de compatibilitate.

Unul dintre motivele pe care compania le-a luat în calcul în această decizie sugerează că majoritatea aplicațiilor nu se vor strica atunci când clienții vor trece de la Windows 7 la Windows 10. Totul deoarece utilizarea a milioane de informații din datele de diagnosticare ale clienților și Windows Insider au constatat că 99% din aplicații sunt compatibile cu noile actualizări Windows. În acest scop, au un nou instrument numit Desktop Deployment Analytics, care creează o hartă a aplicațiilor care prezice folosind inteligența artificială care din ele este cel mai probabil să aibă probleme cu actualizarea.

Chiar și cu acest tip de abordare preventivă bazată pe AI, lucrurile încă nu sunt total sigure, compania dezvoltând un nou serviciu, Desktop App Assure. Este un serviciu conceput pentru a aborda problemele legate de compatibilitatea aplicațiilor cu Windows 10 și Office 365 ProPlus. De fapt, Microsoft a promis că va aloca un inginer fiecărei companii pentru a rezolva orice problemă, chiar dacă este unică pentru o anumită organizație. Acesta este un angajament destul de mare, iar Microsoft recunoaște că vor exista o mulțime de sceptici în special în ceea ce privește acest program.

De-a lungul anilor, organizațiile au cheltuit nenumărate resurse pentru ca aplicațiile să funcționeze după actualizările Windows, uneori lăsând versiuni mai vechi în vigoare de ani de zile pentru a evita problemele de incompatibilitate. Aceste programe elimină teoretic complet aceste probleme din ecuație.