COMUNICATE — September 27, 2018 at 1:36 pm

Cum evităm conversațiile nedorite

by

online-or-lost-report-4Dispozitivele conectate au devenit esențiale pentru a menține legătura cu ceilalți, dar pentru mulți sunt și o plasă de siguranță în numeroase situații sociale, atunci când nu vor să interacționeze cu alte persoane. Un studiu Kaspersky Lab a confirmat această tendință de comportament, după ce trei sferturi dintre persoane (75%) au recunoscut că folosesc un dispozitiv pentru a se preface ocupați atunci când nu vor să vorbească cu cineva. Iată un alt motiv pentru care dispozitivele ar trebui să fie protejate în orice context.

Folosirea dispozitivelor ne ajută să evităm mult mai ușor conversația sau alte interacțiuni nedorite cu cei din jur. Studiul Kaspersky Lab a arătat că 72% dintre persoane folosesc dispozitivul atunci când nu știu ce să facă într-un anumit context social. De asemenea, telefoanele sunt soluția la care recurg utilizatorii când vor să pară ocupați sau să evite privirea cuiva. 46% dintre persoane recunosc că folosesc un dispozitiv doar ca să treacă timpul mai ușor, iar 44% îl folosesc pe post de distracție zilnică.

În plus, dispozitivele sunt salvatoare pentru cei care vor să evite să vorbească cu o persoană pentru a rezolva probleme de zi cu zi, Astfel, aproape o treime dintre participanții la studiu (31%) ar prefera să comande un taxi sau să afle cum să ajungă într-un anumit loc prin intermediul unui site sau al unei aplicații, pentru că li se pare mai simplu decât să vorbească cu o altă persoană.

Fie că ne ajută să evităm să intrăm în contact cu cineva sau să umplem timpii morți, faptul că ne bazăm constant pe dispozitivele noastre ne creează motive de îngrijorare atunci când nu le mai  putem folosi. O treime dintre persoane (34%) își fac griji că se vor plictisi dacă nu vor putea accesa un dispozitiv conectat, iar pe 12% le îngrijorează că nu vor mai putea să pretindă că sunt ocupate.

Pentru a vă asigura că dispozitivul este funcțional în orice situație, Kaspersky Security Cloud vă menține conexiunea sigură:

  • Vreau să îmi folosesc dispozitivul în timp ce aștept pe cineva – este sigur să folosesc rețeaua Wi-Fi a barului?

Cu ajutorul Kaspersky Security Cloud, dispozitivele sunt protejate împotriva pericolelor care pot afecta rețelele, chiar dacă utilizatorul are nevoie să se conecteze la hotspot-uri Wi-Fi publice. Acest lucru este posibil datorită transferării datelor printr-un canal criptat.

  • M-am plictisit, dar bateria telefonului e pe terminate!

Utilizatorii pot urmări nivelul bateriei cu ajutorul unui ceas care le arată câte minute au mai rămas până când se închide dispozitivul, în interfața Kaspersky Security Cloud. De asemenea, pot alege un încărcător portabil pentru momentele când sunt pe drum.

  • Mi-am pierdut telefonul!

În acest caz, Kaspersky Security Cloud poate localiza și proteja telefonul împotriva breșelor de date. Funcțiile de blocare și localizare de la distanță vă asigură că dispozitivul rămâne în siguranță până când îl găsiți.