Esential — October 1, 2018 at 6:19 am

Digitizarea IMM-urilor ca imperativ

by

Foto: iStock

Un recent raport emis de firma Quocirca, Digitisation: the key to SMB success , arată că IMM-urile îşi accelerează iniţiativele de digitizare prin folosirea soluţiilor şi serviciilor de fluxuri de lucru digitale. Tehnologiile digitale transformă peisajul IMM, generând oportunităţi penru afaceri de toate dimensiunile. Creşterea mobilităţii, schimbarea aşteptărilor forţei de muncă şi a preferinţelor clienţilor pentru interacţiuni tot mai integrate împing IMM-urile să îşi îmbunătăţească eficienţa, agilitatea şi productivitatea pentru a rămâne în cursă.

Deocamdată, majoritatea IMM-urilor se aşteaptă să rămână dependente de documentele tipărite, 76% dintre ele afirmând că acestea sunt importante pentru afacerea lor. Cu toate astea, jumătate din respondenţi declară că se chinuie să reducă utilizarea hârtiei, a consumabilelor şi să întărească zona de securitate. Pe cale de consecinţă, doar 66% din IMM-urile europene se aşteaptă să mai depindă de hârtia tipărită până în 2025, fapt ce arată că tranziţia, chiar şi graduală, către locul de muncă fără hârtie a început deja.

Deşi adesea afectate de constrângeri bugetare şi de resurse, IMM-urile par pozitive în privinţa impactului digitizării. Per ansamblu, 81% din IMM-uri consideră că digitizarea proceselor bazate pe hârtie va fi importantă pentru transformarea digitală a organizaţiei lor până în 2025. De fapt, 49% se aşteaptă ca digitizarea hârtiei să fie foarte importantă, faţă de 13% azi.

Peste 60% din IMM-uri consideră că toate documentele de tip hârtie ar trebui scanate şi două treimi se aşteaptă la o utilizare mai mare a capturilor de documente şi a instrumentelor de colaborare care să ducă la reducerea volumelor de hârtie tipărită. Există variaţii regionale în acest peisaj- 90% din IMM-urile mari americane văd creşterea capturii de documente ca pe cel mai important motor, faţă de 64% din IMM-urile europene mari.

Cu toate astea, în ciuda dorinţei de a îmbunătăţi productivitatea angajaţilor şi eficienţa afacerilor, actualmente mai puţin de 50% din IMM-uri folosesc soluţii de fluxuri de lucru digitale. Asta va însemna, în anii care vin, o oportunitate majoră pentru furnizorii de servicii gestionate de print pentru a articula o propunere clară în jurul unor soluţii şi servicii integrate de hârtie şi fluxuri de lucru digitale.