Evenimente — October 8, 2018 at 8:41 am

Security Challenges in the Balkans Timisoara 2018

by

SecurityUniversitatea de Vest din Timișoara și New Strategy Center, organizează în data de 9 octombrie a doua ediția a conferinței internaționale „Security Challenges in the Balkans”.

Organizată la complexul Senator din Timișoara, conferința va beneficia de prezența miniștrilor de Externe din România și Serbia, E.S. Teodor Meleșcanu și E.S. Ivica Dačić, precum și de expertiza unui număr considerabil de invitați, membri ai corpului diplomatic și reprezentanți ai mediului academic și de specialitate din România, Austria, Croația, Turcia, SUA, Israel, din partea NATO și ONU.

Temele incluse pe agenda evenimentului se referă la provocările la adresa securității și stabilității Balcanilor, care pot afecta și securitatea Europei în ansamblu, la strategia Uniunii Europene pentru regiunea Balcanilor, din perspectiva Președinției semestriale a Consiliului UE deținută de Austria și apoi de România. Totodată, provocările clasice și emergente de securitate vor fi analizate în cadrul a două sesiuni distincte, la fel și amenințările din spațiul cibernetic. Evenimentul va avea 5 sesiuni deschise ce vor acoperi temele de interes pentru securitatea României și a zonei învecinate.
Conferinta poate fi urmarita in direct accesand https://www.youtube.com/c/uvtromania/live.
Programme – Security Challenges in the Balkans