Bizpoint — October 15, 2018 at 8:35 am

Cum să ieșiți din grupurile de mesaje text enervante pe iOS și Android

by

text grup

Oricine a rămas blocat într-un grup de mesaje text nedorit știe cât de supărător poate fi acest lucru. Telefonul  rulează mesajele necontrolat, și tot ce putem face este să sperăm că discuția se oprește în cele din urmă. Cea mai lungă perioadă de timp, singura modalitate de scăpa de un grup de text a fost să blocăm  prietenii sau să îi rugăm să nu mai trimită mesaje. Din fericire, Apple a adăugat modalitate de sprijin în acest sens începând cu iOS 8 pentru a putea ieși cu ușurință dintr-un grup iMessage, iar funcția este încă prezentă în iOS 12. Android nu are un echivalent al Apple iMessage, dar în acel ecosistem este simplu cu ștergerea mesajului. Mai jos, vă vom îndruma cum să renunțați la un grup de text pe dispozitivele iOS și Android.

Primul pas este să deschidem aplicația Mesaje din iOS și să selectăm mesageria de grup pe care vrem să o părăsim. Va trebui să atingem chiar sub bara de stare a imaginilor sau inițialele celor din chat. Astfel se va deschide un meniu drop-down nou în care trebuie să selectăm butonul “info”. Apăsând butonul “info” ajungem la secțiunea de detalii. Doar selectăm “Leave this Conversation” în partea de jos a ecranului și  gata, am fost eliminați din conversație. Dacă opțiunea este gri, înseamnă că cineva din grup nu are iMessage sau rulează cea mai recentă versiune de iOS. În acest caz, nu mai putem părăsi conversația. În acest caz soluția este fie să ștergem mesajul, fie să dezactivăm notificările, permițând selectarea opțiunii “Hide Alerts”.

Pentru utilizatorii de Android, deoarece nu există într-adevăr un echivalent iMessage, va trebui șters mesajul de grup. Din păcate, acest lucru nu va duce la îndepărtarea tehnică din conversație, iar mesajele vor veni în continuare, ștergerea fiind mai mult o pauză temporară.

Dacă există un singur personaj neagreat major în grup, este posibil să fie nevoie să blocăm persoana respectivă, dar acest lucru nu va duce la eliminarea din conversație. Cu toate acestea, ar trebui să fie mai multe opțiuni pentru a întrerupe conversația, astfel încât să nu vină notificările permanent.