COMUNICATE — October 22, 2018 at 11:35 am

Dell Technologies obține certificarea sistemelor de tip Hyper-Convergent pentru a rula mediile de producție SAP HANA

by

Dell Technologies anunță că sistemele HCI Dell EMC VxRail, ce au la baza software-ul VMware vSphere și VMware vSAN, au fost certificate de SAP pentru mediile de producție SAP HANA®. Certificările acordate atât pentru sistemele VxRail, cât și pentru software-ul VMware, reflectă menținerea poziției de lider a VMware și Dell EMC în domeniul HCI, domeniu aflat în creștere rapidă.

dell emcConform celui mai recent studiu IDC, Dell continuă să fie liderul segmentului de sisteme hiperconvergente, cu o cotă de piață de 28,8% în al doilea trimestru al anului 2018, datorită unei creșteri de 95,2% față de perioada similară a anului trecut. Bazat pe succesul Dell EMC VxRail, ritmul de creștere al Dell este mai mare decât cel al industriei de profil, vânzările de sisteme pe această piață crescând în al doilea trimestru cu 78,1% până la 1,5 miliarde de dolari. În aceeași perioadă, VMware a ocupat, la egalitate, prima poziție în clasamentul deținătorilor de software HCI de pe piața sistemelor hiperconvergente, cu o cotă din venituri de 34,1%, înregistrând cea mai mare creștere anuală dintre toți furnizorii, de 96,7%.

Dell EMC VxRail este singurul sistem de tip HCI complet integrat proiectat împreună cu VMware, având la bază aplicațiile VMware vSphere și VMware vSAN, sistem ce este testat și configurat în prealabil pe cele mai recente servere Dell EMC PowerEdge. Aceste sisteme reprezintă cel mai ușor și rapid mod de simplificare pentru un mediu VMware ce rulează pe o infrastructură hiperconvergentă datorită integrării facile cu instrumentele VMware existente. VxRail oferă simplitate gestionării ciclului de viață și scalabilității prin intermediul unei soluții HCI ce asigură multiple opțiuni de calcul, memorie, stocare, rețea și grafică, fiind potrivit pentru orice scenariu de utilizare și acoperind o largă varietate de aplicații și volume de lucru.

„Clienții pot beneficia acum de avantajele operaționale a unui stack complet integrat de la furnizori de top din domeniul infrastructurii hiperconvergente, Dell EMC și VMware, pentru a își susține mediile SAP HANA, esențiale pentru obiectivele și performanțele lor”, a declarat Sanjay Poonen, director operațional pentru Operațiuni Clienți în cadrul VMware. „Compania VMware este încântată să colaboreze cu principalul furnizor de aplicații din lume, SAP, oferind o fundație digitală mai sigură și mai flexibilă și ajutând clienții să beneficieze de un avantaj competitiv durabil”.

 „Dell EMC VxRail face ca transformarea IT prin intermediul infrastructurilor hiperconvergente să fie cât mai simplu posibil de adoptat și dezvoltat pentru clienți”, a declarat Gil Shneorson, prim vicepreședinte și director general al Dell EMC VxRail. „Deoarece clienții utilizează tot mai mult VxRail pentru volumele de lucru ale centrelor de date core computing, această certificare face din VxRail (care dispunea deja de o arhitectură pentru aplicațiile de baze de date in-memory) o soluție HCI excelentă pentru clienții SAP HANA”.

 „SAP derulează de mult timp un parteneriat cu VMware și Dell EMC, și, împreună, le-am oferit clienților posibilitatea de a își transforma afacerile”, a declarat Martin Heisig, din cadrul Rețelei de Inovație Tehnologică a SAP HANA. „Anunțul de astăzi subliniază profunzimea și amplitudinea tehnologiilor oferite de Dell Technologies și SAP, care permit companiilor să își optimizeze soluțiile SAP cu agilitate și disponibilitate mai mare, cu costuri mai mici și cu aprovizionare facilă”.

Software-ul HCI VMware susține cea mai largă gamă de aplicații esențiale

Aplicațiile software VMware formează o fundație digitală integrată care susține aplicațiile și serviciile ce transformă companiile și întregi industrii.

Pentru clienții care doresc să combine caracteristicile de înaltă disponibilitate și toleranță la erori ale VMware vSphere, principalul hipervisor din industrie, cu rezistența și performanța software-ului HCI vSAN, aplicația de top din domeniu, certificarea reprezintă o cale spre simplitatea operațională și economiile de cheltuieli de capital oferite de infrastructura hiperconvergentă pentru aplicații în domenii precum inteligență artificială (AI), învățare automată (ML), Big Data, aplicații native pentru cloud, aplicații in-memory, aplicații esențiale pentru activitate și grafică 3D. Astăzi, peste 60% dintre clienții vSAN declară că rulează aplicații critice pentru activitatea comercială, precum soluțiile SAP NetWeaver®, SQL Server, Oracle și, din ce în ce mai mult, aplicații Big Data și containerizate, în mediile lor HCI.

Procesul de certificare SAP validează aplicațiile software VMware vSphere și vSAN în medii de producție pentru ambele moduri de implementare Scale Up și Multi-VM, care implementează familia de procesoare Intel® Scalable Xeon®. Ca urmare a colaborării dintre VMware și Virtustream, vSphere este acum compatibil cu mediile SAP HANA cu mașini virtuale de până la 6TB pe hardware cu servere cu 4 socketuri.