COMUNICATE — October 24, 2018 at 3:08 pm

AMD și Oracle colaborează pentru a oferi AMD EPYC în Cloud

by

AMD EPYC™La Oracle OpenWorld 2018, AMD a anunțat disponibilitatea primei instanțe AMD EPYC bazate pe Oracle Cloud Infrastructure. Cu acest anunț, Oracle devine cel mai mare furnizor de Cloud public care o versiune Bare Metal de AMD EPYC.

Seria „E” AMD Epyc va conduce cu versiunea bare metal, Standard „E2”, valabilă imediat cu prima instanță de tipul respectiv din Serie. Cu un cost de $0.03/Nucleu ora, instanța AMD EPYC este cu 66% mai ieftină în general decât instanțele generale oferite de către competiție și este cea mai eficientă la cost în comparație cu toate instanțele oferite public de Cloud.

„Cu lansarea instanței AMD, Oracle a demonstrat încă o dată că ne concentrăm pe obținerea celei mai bune valori și performanțe clienților noștri”, a declarat Clay Magouyrk, vicepreședinte senior, dezvoltare de software, Oracle Cloud Infrastructure. ,,La o viteză mai mare de 269 GB /sec, platforma AMD EPYC oferă cea mai mare bandă de memorie a oricărei instanțe din cloud-ul public. Combinate cu performanțe sporite, aceste avantaje de cost îi ajută pe clienți să-și
maximizeze dolarul de IT pe măsură ce se face trecerea la Cloud.”

În plus față de oferta bare metal, lansarea de astăzi are, de asemenea, una, două, patru și opt forme de bază VM. Noua ofertă beneficiază de numărul de nuclee de top, de lătimea de bandă a memorie, abilităti I/O, cât și securitatea avansată de securitate care apar cu procesoarele AMD EPYC. În timp ce este ideal pentru workload-uri generale de cloud computing, ofertă suportă și aplicații Oracle.

,,Suntem încântați că Oracle adaugă AMD EPYC la ofertele sale de Cloud. EPYC oferă mai multe nuclee, mai multă lățime de bandă a memoriei și stabilitate remarcabilă. Acest lucru se traduce în lider TCO pentru implementarea Cloud. Este o potrivire perfectă pentru clienții Oracle care rulează aplicațiile lor de afaceri în Cloud”, a declarat Forrest Norrod, vicepreședinte senior și director general, Datacenter și Embedded Solutions Business Group, AMD. ,,Lucrul cu Oracle
evidențiază modul în care designul unic al EPYC oferă utilizatorilor cloud un avantaj de preț /performanță în clasă.”

Cu 64 nuclee pe server și 33% mai multe canale de memorie decât instanțele X86 comparabile, instanța Standard E2 este ideală pentru încărcările de analiză a datelor care necesită nuclee mai mari și lățime de bandă de memorie. În cadrul ecosistemului Hadoop, AMD are parteneriate cu toți furnizorii de top, printre care Cloudera, Hortonworks, MapR și Transwarp. Pe o execuție completă de 10TB Terasort, instanța AMD a demonstrat o economie de 40% a costurilor pe Terasort în comparație cu alte instanțe x862.
În spațiul HPC, lățimea de bandă mai mare a instanței EPYC îl fac potrivit pentru cazurile de utilizare a clienților în ceea ce privește modelarea meteorologică, dinamica fluidelor computerizate, simularea și analiza de impact în industria aviației și a automobilelor, explorarea petrolului și a gazelor. Pe o celulă de 14M Fluent CFD (computational fluid dynamics), simularea unei aripi de aeronave a fost rezolvată pe 4 noduri, instanța EPYC a demonstrat o reducere de costuri de 30% împreună cu o reducere a duratei globale de funcționare.

Aceste exemple sunt disponibile în general în regiunea Oracle Cloud Infrastructure din regiunea East-Ashburn de astăzi, Londra până la sfârșitul lunii octombrie și vor fi disponibile în alte regiuni din S.U.A. și Europa până la sfârșitul anului.