Business — October 29, 2018 at 11:14 am

Creștere de 64% a profitului net în T3 din 2018 pentru Grupul Asseco SEE

by

foto comunicatGrupul Asseco South Eastern Europe a dat publicității rezultatele financiare aferente trimestrului al treilea din 2018, conform cărora compania a înregistrat o creștere de 64% a profitului net, 41% creștere a profitului operațional și 18% creștere a veniturilor din vânzări, comparativ cu aceeași perioadă din 2017.

În trimestrul al treilea din 2018 compania a generat creșteri în toate diviziile. Cele mai mari creșteri s-au obținut în divizia Integrare Sisteme, unde veniturile din vânzări au crescut cu 2,7 milioane EURO, de la 10,8 milioane EURO la 13,5 milioane EURO, cu 25% mai mult față de aceeași perioadă a anului precedent. Mare parte a acestei creșteri (de 2,3 milioane EURO) a fost generată de divizia  responsabilă de livrarea serviciilor de infrastructură, soluții și integrare.

De asemenea, în Trimestrul 3 din 2018, veniturile din vânzări au înregistrat o creștere și în Divizia  Plăți, atingând 12,8 milioane EURO, o creștere de 14% (1,6 milioane EURO), în comparație cu trimestrul al treilea din 2017. Cele mai mari creșteri au provenit din unitățile responsabile cu întreținerea ATM, POS și procesare carduri.

O creștere similară ca procentaj, de 15%, s-a înregistrat și în divizia Bancară, unde veniturile din vânzări au totalizat 9,1 milioane EURO,  cu 1,2  milioane EURO mai mult decât în perioada similară a anului precedent. Venituri mai mari din vânzări s-au înregistrat în toate departamentele diviziei Bancare, cel mai mare contributor fiind segmentul reprezentat de soluțiile de securitate.

,,Sunt încântat că aceste rezultate financiare bune ale Grupului ASEE, obținute în trimestrul al treilea din 2018, se datorează unei îmbunătățiri considerabile în toate diviziile companiei. Am observat, în ultimul trimestru, un interes mai mare acordat produselor noastre din domeniul securității, dar și soluțiilor bancare digitale. Expertiza noastră în domeniul operațiunilor bancare digitale a fost recunoscută de Gartner, care a listat ASEE ca Vânzător reprezentativ în ”Market Guide for Digital Banking Platforms”. Am reușit, în același timp, să pătrundem pe o nouă piață geografică cu soluția noastră ”PSD2 Enabler Package” care ajută băncile să întrunească cerințele PSD2, soluție pe care am vândut-o unei bănci din Malta. De asemenea, trimestrul al treilea al acestui an a reprezentat încă o perioadă de creștere pentru Divizia Plăți, asociată, în special, operațiunilor POS și procesării de carduri”, a declarat Piotr Jeleński, Președinte al Consiliului de Administrație ale Asseco South Eastern Europe S.A.

Profitul operațional înregistrat de Grupul ASEE în cel de-al treilea trimestru al anului 2018 a însumat 4,4 milioane EURO, de până la 41%, în comparație cu perioada similară a anului precedent. Profitul din exploatare al Grupului

ASEE în trimestrul al treilea din 2018 a fost de 12,4%.  În același timp aprofitul net aferent celui de-al treilea trimestru al anului 2018 a totalizat 4,3 milioane EURO, de până la 64%, în comparație cu perioada similară a anului precedent. Compania a anunțat o valoare recuperată de 139,9 milioane EURO asociată sumelor restante, de până la 12%, în comparație cu 2017.

Mai multe detalii puteți găsi pe https://see.asseco.com/.