NEW TECHNOLOGY — November 1, 2018 at 7:23 am

4 moduri de îmbunătățire a managementului dispozitivelor M2M în business

by

M2M_IoTMachine-to-machine(M2M) este o tehnologie care susține comunicarea între dispozitive prin intermediul sistemelor wireless și cablate. Este predecesorul IoT care se concentrează pe conectivitatea dintre dispozitivele dintr-o afacere, mai degrabă decât o rețea globală.

Întreprinderile realizează multe beneficii prin implementarea și îmbunătățirea M2M, inclusiv îmbunătățirea performanței afacerii, întreținerea și experiența clienților. Dar funcționalitatea care vine cu dispozitivele conectate aduce și provocări. Cu cât mai multe dispozitive M2M există într-un business, cu atât mai multe canale de comunicare se deschid, creând riscuri potențiale de securitate și cantități tot mai mari de date care trebuie stocate și analizate. Pentru a ajuta companiile să depășească aceste provocări, sunt date 4 moduri de eficientizare a managementului dispozitivelor M2M.

Chiar dacă dispozitivele M2M se conectează de obicei cu alte dispozitive din cadrul companiei, ele au nevoie de protocoale de securitate, pentru a vă proteja afacerea și informațiile. Pentru a începe îmbunătățirea securității M2M, asigurați-vă că fiecare dispozitiv M2M din cadrul companiei are o identitate de dispozitiv securizată, un canal de comunicare securizat și un mediu software sigur și de încredere Fiecare dintre aceste elemente vă va ajuta să vă protejați dispozitivele și informațiile transmise între acestea, ferite de probleme de securitate. Dar, pentru dispozitive critice, asigurați-vă că defectele sunt semnalizate în timp real și că acțiunile corective au loc imediat. Cu cât rezolvați mai repede o problemă, cu atât vă protejați mai bine dispozitivele și datele.

IoT se bazează pe rețelele M2M, ducându-le la un nou nivel. Dacă aveți o rețea securizată M2M, luați în considerare implementarea analizei IoT în partea de sus a rețelei. Acest lucru poate ajuta companiile să urmărească și să gestioneze activele în loc să ofere doar o modalitate de conectare a activelor între ele. Sistemele de analiză IoT pot fi conectate la sistemele pe care le aveți deja, cum ar fi software-ul pentru gestionarea activelor întreprinderii, pentru a genera informații care vă ajută să îmbunătățiți performanța M2M și să măriți durata de viață a acestuia.

Dispozitivele M2M nu au neapărat interoperabilitate din construcție. Dar aceste dispozitive au nevoie de o metodă de comunicare fără probleme, astfel încât acestea să nu fie aglomerate cu date. O modalitate de a vă asigura acest lucru este să vă asigurați că utilizați numai dispozitive cu un nivel ridicat de interoperabilitate. Apoi, asigurați-vă că toate instrumentele de gestionare și aplicațiile pe care le adăugați în rețea funcționează și cu sistemul deja existent.

În final, ecosistemul IoT și M2M nu are un set unic de standarde industriale unificate. În schimb, există mai multe standarde stabilite de diferite organizații care gestionează diferite părți ale dispozitivelor M2M și conectivitatea acestora. Companiile ar trebui să facă un grafic pentru a verifica periodic standardele industriei M2M. Asigurați-vă că echipamentele respectă standardele care se aplică în cazul afacerilor, iar utilizarea dispozitivelor va contribui la îmbunătățirea interoperabilității și a performanței. De asemenea, vă va facilita ajustarea rețelei, adăugarea, eliminarea sau actualizarea dispozitivelor și a proceselor de gestionare atunci când este necesar.