Financiar-Bancar — November 1, 2018 at 8:29 am

Cereri de asigurare încheiate electronic de NN Asigurări de Viață

by

NNSoluția digitală de emitere de asigurări dezvoltată pentru NN Asigurări de Viață a înregistrat în ultimul an peste 15.000 de cereri de asigurare de viață și sănătate, adițional celor emise prin procesul clasic, pe hârtie.

Aplicația, dezvoltată pe platforma FintechOS și integrată de NN Asigurări de Viaţă în procesul de vânzare, permite emiterea electronică a cererilor de asigurare pe computere sau device-uri mobile, oferind echipei de vânzări rapiditate, simplitate și mobilitate. Mai exact, soluția a contribuit la reducerea cu o treime a timpului de vânzare a polițelor pentru NN Asigurări de Viață. Prin intermediul aplicației, consultanții NN Asigurări de Viață pot prelua rapid datele clienților prin tehnologia OCR (Optical Character Recognition), pot genera automat toate documentele aferente încheierii poliței de asigurare și pot obține semnătura electronică a clienților.

Integrarea semnăturii biometrice în procesul de emitere a polițelor a marcat o premieră pe piața din România, aplicația fiind prima de acest gen lansată de la omologarea de către Autoritatea de Supraveghere Financiară.

În același timp, NN Asigurări de Viață este prima companie de asigurări de viață care a adoptat o astfel de tehnologie în procesul de vânzare, ca parte a angajamentului companiei pentru transformare digitală, inovație și eficientizare operațională.