Smart City — November 8, 2018 at 12:16 pm

Soluții pentru viitorul inteligent

by

Smart CityConferinta Wall-Street.ro, Smart Future – Driving tha Smart Future, dedicată antreprenorilor, mediului privat si institutiilor publice, s-a dorit o incursiune în zona IoT și Smart City.

Evenimentul a pus accent pe proiectele implementate la Alba-Iulia si Sinaia, două cazuri fericite când vine vorba de atragerea fondurilor pentru dezvoltarea comunităţii.

“Fără integrarea unor soluții smart nu poți avea un smart city. De exemplu, degeaba am o parcare dacă nu o integrez cu iluminare inteligență, dacă nu adaugi o cameră video pentru a vedea numărul de imatriculare al mașinii. Integrarea este foarte esențială într-un smart city”, a spus Dragoș Nedelea, director de dezvoltare ICT la Telekom România.

Vorbitorii prezenți au subliniat șansele mai mari de reușită a acestor proiecte la nivelul unei comunități mai mici și lipsa de implicare a funcționarilor din Primăria Capitalei în adoptarea noilor tehnologii.

 “Dificultăți sunt din cauza legislației care nu ne permite să ne dezvoltăm parteneriate pe o perioadă de lungă durată. Legislația nu te lasa să faci proiecte mai mari de 100.000 în cazul lucrărilor și 30.000 în cazul unei furnizări, darămite să faci un proiect integrat. Pe lângă asta, sunt probleme de avize, autorizații și proiectare care necesită imput de la diverși alți actori care nu sunt neapărat sub subordinea autorităților. Ajungem să ne lovim de 2 ani de implementare și în primul an nu avem niciun aviz“, a concluzionat Dragoș Nedelea.

BidefenderDintre prezentările făcute ne-am oprit la Bitdefender Box, soluția românească de securizare a rețelei și tuturor dispozitivelor conectate. Soluția de securitate este dezvoltată integral aici în țară, ca și producția dispozitivului hardware, la o fabrică din Satu Mare.

Ajuns la a doua generație, dispozitivul Bitdefender BOX îți va proteja de eventuale amenințări informatice toate dispozitivele din casă conectate la internet, fie ele clasice (PC, laptop, tabletă, mobil) sau smart ( întrerupătoare, televizor, frigider, mașină de spălat, camere web, termostate, console de jocuri, prize, senzori de mișcare, etc). Locuințele din România au în medie, în acest moment, 10 dispozitive smart.

Bitdefender BOX este în același timp și un router wireless cu antivirus în cloud și firewall. Odată configurat, scanează și blochează toate adresele URL nesigure sau periculoase pentru a proteja utilizatorii împotriva tentativelor de phishing și fraudă online.

El dispune de un sistem de alertare, care semnalizează prin notificări și vei putea opri sau porni conexiunea la Internet pentru orice dispozitiv direct de pe telefon/tabletă sau PC.

Odată ce ai achiziționat Bitdefender BOX, primești soluția Bitdefender Total Security pe un an pentru celelalte dispozitive clasice ce se conectează la Internet.

Costul acestui dispozitiv este de 897 ron și include abonament pe un an pentru oricâte dispozitive. După aceea, costă 299 lei/an.