Data Center / Storage — November 12, 2018 at 5:40 pm

Fujitsu va introduce NVMe în portofoliul său de stocare

by

180278_KeyvisualExtremeFlash_lpr-1280x427_tcm100-3781971_tcm100-2750227-32Fujitsu dezvăluie planuri de viitor pentru produse de stocare NVMe, concepute pentru a-și completa portofoliul existent de sisteme hibride ETERNUS DX și ETERNUS AF all-flash. Viitoarele sisteme de stocare de mare viteză vor sprijini protocolul de interfață de stocare Express Non-volatile Express (NVMe) pentru a furniza masiv acces paralel la date la viteze fără precedent. Astfel, sistemul de stocare viitor al Fujitsu, bazat pe protocolul NVMe și tehnologia PCIe, va permite clienților să gestioneze accesul masiv paralel la date, fără a fi nevoie să crească numărul de sisteme de stocare.

Sistemele de stocare de ultima generatie ale Fujitsu vor implementa NVMe native combinate cu drive-uri SSD conectate PCIe pentru a furniza viteze mari de transfer de date paralele, inaccesibile anterior. Sistemele bazate pe NVMe sunt ideale pentru sarcini intensive de prelucrare a datelor și pentru procesarea în timp real a proceselor paralele de încărcare în timp real, pentru aplicații multiple, atât în centrele de date, cât și la marginea rețelei.

Protocolul NVMe poate procesa până la 64.000 de fluxuri de date paralele, în timp ce protocolul SCSI, utilizat în actuala matrice de flash all-flash bazată pe SAS, poate gestiona un singur proces la un moment dat. Fujitsu intenționează să adopte NVMe în viitoarele linii de produse, alături de dispozitivele de stocare flash ETERNUS AF. Fujitsu utilizează deja tehnologia NVMe pentru memoria cache secundară din noua serie hibridă ETERNUS DX 8900 S4 și, de asemenea, serverele PRIMERGY, oferind o performanță de înaltă fiabilitate pentru mediile sensibile la latență.

Portofoliul de stocare Fujitsu ETERNUS permite clienților să implementeze niveluri de performanță diferențiate de stocare, pentru a echilibra timpul de răspuns și costurile de stocare în funcție de scenariul de utilizare. Fujitsu intenționează să ofere o compatibilitate globală între sistemele hibride de stocare, toate sistemele de stocare flash și viitoarele sisteme de stocare NVMe, asigurând eficiența operațională pentru funcționarea simultană a nivelurilor de stocare diferențiate.