Financiar-Bancar — November 16, 2018 at 7:23 am

Una din cele mai mari bănci europene intră în era digitală

by

Lloyds Banking Group va renunța la 6.240 de roluri tradiționale în bancă și creează 8.240 de locuri de muncă ca parte a transformării sale digitale de 3 miliarde de lire sterline, care va include închiderea unei operațiuni în Gillingham. Lloyds Banking Group a anunțat că va crea încă 2.000 de roluri, deoarece își consolidează capacitatea de a oferi clienților noi produse și servicii de ultimă generație pentru serviciile bancare digitale.

Grupul investește în digitizarea băncii și va reîmprospăta anumite roluri existente și va crea noi roluri în cadrul structurii sale, oferind, de asemenea, o reconversie completă a vechilor angajați pentru a îi ajuta să își construiască capabilitățile pentru a răspunde cerințelor acestor roluri viitoare. Se așteaptă ca trei sferturi din noile roluri să fie ocupate de personalul existent, însă va fi nevoie să recruteze un anumit personal tehnic din afara companiei, cum ar fi oamenii de știință și inginerii software.

Industria serviciilor financiare conduce revoluția digitală, care, la fel ca și revoluția industrială a vremurilor victoriene, provoacă o perturbare majoră a locurilor de muncă tradiționale, dar creează și mai multe pe termen lung. Tehnologii, cum ar fi software-ul de automatizare și inteligența artificială (AI), elimină munca „gulerelor albe”, similar cu modul în care revoluția industrială a afectat muncitorii cu gulere albastre.