Cloud Computing / Edge — November 19, 2018 at 3:47 pm

Implementarea eficientă a unui cloud ERP

by

cloud_erp

Urmărirea implementării cloud-ului de succes ERP depinde de mulți factori, fiind important să vă concentrați asupra rezultatelor de afaceri definite la începutul proiectului, fie că este vorba de cicluri de facturare mai rapide, de colecții de numerar îmbunătățite sau de o utilizare sporită a serviciilor.

Întreprinderile de succes adoptă o varietate de practici în implementările cloud ERP, inclusiv evaluarea proceselor lor curente de afaceri, menținerea la minimum a personalizărilor, evaluarea capacităților de gestionare a datelor și evaluarea securității.

  1. Începeți cu procesele de afaceri

Un bun punct de plecare într-o implementare de succes a cloud-ului ERP este de a fi documentat și de a acorda atenție proceselor companiei.  Cu cât o organizație înțelege mai bine procesele și cerințele pe care le generează, cu atât mai bine poate ghida proiectarea și implementarea ERP.  Această pregătire permite, de asemenea, conducerii să ia decizii strategice cu privire la locul în care procesele vor fi modificate pentru a utiliza comportamentul implicit al sistemului și pentru a înțelege pe deplin ramificațiile acestor decizii. Consultanții recomandă ca managerii IT să colaboreze cu experții în materie și cu deținătorii de procese pentru a se asigura că sunt luate în considerare perspectivele principale ale părților interesate.

  1. Măsurați procesele din umbră

O modalitate de a evalua succesul implementării unui cloud ERP este de a măsura utilizarea proceselor din umbră înainte și după implementare. Acestea pot include utilizarea foilor de calcul, a hârtiei și a serviciilor cloud care nu au fost verificate de IT. O implementare de succes minimizează nevoia de sisteme și nu cere utilizatorilor să efectueze aceleași activități de mai multe ori.

  1. Fiți deschiși la noi procese de afaceri

Implementarea ERP poate fi un catalizator excelent pentru transformarea unei afaceri prin revizuirea proceselor și prin încorporarea de noi standarde de bune practici. Unele dintre cele mai mari provocări cu implementările ERP provin din dorința de a replica procese complexe, moștenite, în soluții noi și agile. Firmele cele mai de succes sunt cele care adoptă rapid cele mai bune practici din industrie față de încercarea de a personaliza un sistem ERP în toate modurile posibile pentru a se potrivi cu modul în care au făcut afaceri în trecut.

  1. Fii atent la personalizare

Orașul Port Coquitlam a migrat la ERP-ul cloud pentru a reduce cheltuielile tehnice de funcționare, întreținere și modernizare a infrastructurii sale ERP îmbătrânite, utilizând un serviciu ERP cloud de la Unit4, care nu a necesitat nicio personalizare pentru a lucra cu procesele existente.

Personalizarea captează în ciclul de operare un cerc enorm de teste, rezolvând probleme, găsind structuri software incompatibile și repetând întregul proces. În caz contrar, organizațiile ar putea petrece ani de zile pe variante de software cu probleme, pentru ca apoi să cheltuiască sume enorme pentru a-și îmbunătăți sistemele.

Iar dacă trebuie să personalizați, atunci ar trebui fie să vă schimbați practicile de afaceri pentru a vă alinia la standardul ERP, caz în care abordarea preferată este să găzduiți componentele de personalizare în afara ERP. Pentru ca ofertele de cloud SaaS să funcționeze eficient, trebuie să fie standardizate. Aceasta nu înseamnă că trebuie să aveți versiuni de software cookie-cutter, dar trebuie să lucrați cu nivelul de configurare oferit de software, deoarece acest lucru arată într-adevăr valoarea sa în timpul actualizărilor, deoarece costul asigurării funcționării tuturor componentelor într-o manieră consecventă și lipsită de erori este în mare parte suportat de furnizorul de servicii SaaS. Orașul își face încă testările de acceptare și trece prin activități de bază, dar orice problemă este transmisă furnizorului de cloud pentru corecție. Acest proces reduce semnificativ volumul de muncă și costuri pentru oraș.

  1. Repatrierea datelor practice

Toate sistemele ERP de tip cloud oferă o anumită capacitate de a crea copii de siguranță și a transfera date către alte sisteme. Dar pot exista provocări în a face ca acest lucru să funcționeze fără probleme. Întreprinderile ar trebui să experimenteze aducerea acestor date în incinte sau în alte sisteme pentru a identifica aceste probleme devreme, în cazul în care decid să-și schimbe furnizorul ERP.

  1. Auditul și planificarea securității cloud

Conformitatea și securitatea ar trebui să fie obiective principale pentru implementarea cloud-ului ERP de succes, deoarece transferul cloud transferă un anumit control de la un departament IT al organizației la furnizorul de servicii ERP din cloud. Securitatea și conformitatea pot fi îmbunătățite atunci când se utilizează soluții reputate de cloud, care se concentrează pe dedicarea unor resurse semnificative pentru a proteja datele clienților lor. Implementările cloud-ERP de succes au colaborat cu furnizori renumiți de cloud care și-au demonstrat securitatea prin intermediul auditurilor și respectării de către terți în cadrul diferitelor cadre și standarde ale industriei.

Un alt factor cheie de succes este o înțelegere clară a rolurilor și responsabilităților în ceea ce privește securitatea. Implementarea cu succes a unui cloud ERP necesită o înțelegere a controalelor de securitate care sunt responsabilitatea vânzătorului și o înțelegere a responsabilităților clientului.

  1. Planificați extrasele și înregistrările

Implementările cloud ERP includ instrumente de extragere și postare a datelor, dar acest lucru nu este întotdeauna ușor de adaptat sau de personalizat. Multe întreprinderi se confruntă cu probleme în performanța tranzacțiilor de date pentru implementările de cloud ERP mari. Iar experții spun că cele mai multe servicii ERP în cloud sunt mai potrivite pentru o industrie de nișă sau un domeniu decât pentru o implementare globală.