NEW TECHNOLOGY — November 25, 2018 at 12:30 pm

Diferenţe în similitudini

by

archiveLa modul general, diferenţa dintre un back-up şi o arhivă este aceea că un back-up generază o copie exactă a datelor care este frecvent actualizată, în vreme ce o arhivă implică transferul de date valabile dintr-un sistem primar către un alt sistem de stocare date pe termen lung.

Asta înseamnă că o arhivă nu schimbă constant copiile datelor, aşa cum face un back-up, ci găzduieşte o versiune primară a datelor, care adesea este inactivă sau statică. Atunci când datele sunt actualizate sau nu mai sunt frecvent utilizate, cel mai bine este ca ele să fie mutate într-o arhivă, unde pot rămâne în afara proceselor de back-up, continuând însă să fie disponibile în funcţie de necesitate.

Diferenţele dintre back-up şi arhivă sunt subliniate de consecinţele absenţei lor. Fără existenţa unui sistem eficient de back-up pentru recuperarea datelor în caz de dezastru, un atac de tip ransomware ar putea duce fie la pierderea totală a datelor, fie la necesitatea de a plăti suma cerută pentru recuperarea datelor. Pe de altă parte, dacă firma respectivă nu reuşeşte să gestioneze eficient arhiva de date şi este incapabilă să se conformeze unei cereri de ştergere date personale, ar putea să se confrunte cu amenzi usturătoare, mai ales în Europa, unde acţionează actualmente GDPR.

Nu în ultimul rând, deşi un back-up nu este o arhivă, orice arhivă are nevoie de back-up. Provocarea cu care se confruntă managerii IT este legată de echilibrarea nevoilor de protejare date şi de conformare cu cerinţele reglementărilor cu maximizarea eficienţei sistemului de stocare date. Multe firme stochează mult mai multe date decât au nevoie pe sistemele primare de back-up, analiştii din domeniu estimând că până la patru din cinci fişiere stocate astfel sunt inactive.

Din nefericire, asta înseamnă că o bună parte din capacitatea scumpă de  stocare date este irosită pe generarea de back-upuri de date care nu sunt critice. De asemenea, toate datele copiate în back-up nu doar că măresc timpii de creare a copiilor, ci măresc eforturile depuse de reţea şi timpii de restaurare. Este motivul pentru care arhivarea este importantă. Din păcate, nici aici nu există o soluţie care să se potrivească tuturor, deoarece fiecare companie are un set unicat de cerinţe.

Cu o experienţă de 50 de ani în spate, Fujitsu dispune de un portofoliu cuprinzător de soluţii şi aplicaţii care să satisfacă orice nevoie de back-up şi arhivare. În plus, dispune de expertiza necesară pentru identificarea tehnologiei adecvate şi luarea de măsuri corecte pentru satisfacerea nevoilor de protecţie date ale oricărei afaceri. De aceea, Fujitsu a lansat tuturor celor interesaţi de acest subiect invitaţia de a se alătura companiei la Fujitsu Forum, unde se va putea vedea portofoliul de soluţii de protecţie date în acţiune.

Informaţii suplimentare la adresa:  http://www.fujitsu.com/global/microsite/forum-2018/