NEWS — November 27, 2018 at 5:45 pm

7 din 10 români și-au pierdut cel puțin o dată informațiile personale din telefon

by

65,92% dintre romani și-au pierdut cel puțin o dată contactele, informațiile esențiale sau pozele din telefon, arată datele unui chestionar online realizat de Huawei România, la care au răspuns peste 12.000 de internauți, în cadrul unei inițiative care urmărește să sporească gradul de conștientizare a importanței securizării datelor.

Rezultate chestionar HuaweiPeste jumătate (61%) din pierderile de informații au fost cauzate de posesorii telefoanelor sau de defectarea dispozitivelor. La polul opus, cel mai improbabil mod prin care aceste informații se pierd este în urma infectării telefonului cu un virus (4%). Chiar și așa, 50% dintre cei care au raspuns chestionarului spun că și-au instalat un antivirus/ mobile security în telefon.

41% dintre cei care au completat chestionarul au declarat că cel puțin o dată în viață și-au pierdut sau le-a fost furat telefonul, pierzând astfel accesul temporar sau permanent la datele personale. Tinerii sub 25 de ani (generația Z) au șanse de aproape două ori mai mari (30,74%) să își piardă telefonul față de cineva care are peste 35 de ani (18,71%) (generația X).

Totuși, sondajul scoate la iveală că mulți români au învățat din experiențele neplăcute prin care au trecut și își protejează informațiile personale. 73,68% dintre cei chestionați au spus că fac backup pozelor, contactelor și datelor pe care le au în telefoane.