NEW TECHNOLOGY — November 27, 2018 at 6:32 am

Tendințele care modelează IT-ul hibrid și co-creația

by

trendsTransformarea digitală este o agendă la nivel de conducere a fiecărei organizații. Dar sunt destul de puțini oameni care înțeleg cu adevărat consecințele profunde și schimbările comportamentale care sunt necesare pentru a face acest lucru cu succes.

Chiar dacă o fac, pot întâmpina dificultăți în adoptarea co-creației ca mijloc de a realiza transformarea digitală, optând astfel pentru a “merge singur”, adesea fără mult succes. Există o stare de revoluție continuă, care trebuie să fie însoțită de un caz de revelație continuă pe măsură ce livrăm soluții în mod constant partenerilor și clienților. Ca o consecință, transformarea digitală necesită schimbări culturale semnificative și schimbări comportamentale pe întreg spectrul. Suntem în mijlocul unei revoluții digitale în care nicio afacere nu poate reuși singură, deci noile strategii trebuie să se bazeze pe co-creație. O gamă tot mai mare de parteneriate și ecosisteme reprezintă singura modalitate de a furniza aceste proiecte digitale esențiale ale viitorului, toate orchestrate prin tehnologia IT hibridă.

Iar specialiștii spun că, co-creația este singurul mecanism viabil de a rămâne relevant într-o epocă digitală. Revoluția industrială a adus evoluții semnificative, cum ar fi motorul cu aburi, motorul cu combustie, automobilele și electricitatea. Fiecare dintre aceste tehnologii a evoluat semnificativ și, în unele cazuri, a fost complet înlocuită. Dar, de fapt, tehnologiile în sine nu aduc cele mai recente etape ale acestei perturbări digitale, ci modelele de afaceri care le înconjoară.

Blockchain promite schimbăro nu numai în sectorul serviciilor financiare, ci și în fiecare sector care necesită un intermediar. Pe lângă aceasta, inteligența artificială va fi importantă, în special la un nivel de învățare profundă, realizând noi interfețe interactive umane, precum și senzori și dispozitive la nivel nanometric. Cu acestea trăim următoarea revoluție industrială, dar de data aceasta într-o zonă de dispozitive conectate inteligent, iar Fujitsu conduce deja acest domeniu.

Nici o organizație unică nu poate aduce toate elementele de care are nevoie, iar Gartner a declarat în acest an că cele mai importante companii de transformare digitală au dublat dimensiunea ecosistemului lor în ultimele 18 luni. Cu toate acestea, un obstacol în calea acestei transformări digitale este reglementarea. În Europa, în prezent GDPR are un profil deosebit de important. Implicațiile nereușite ale acesteia pot conduce la amenzi de până la 4% din veniturile globale. Dar, experții Fujitsu spun să nu lăsați regulamentul să vă tulbure întreruperea digitală. Este posibil să lucrați în cadrul acestor cadre de reglementare pe măsură ce apar, asigurându-vă că câștigați în continuare beneficiile asociate cu evoluția digitală.

Dacă încă nu sunteți deciși despre locul potrivit pentru a începe un proiect, alegeți un caz de utilizare în cadrul organizației care are o părtinire emoțională. Este acel caz pe care oamenii îl gravitează în mod natural, precum și care în prezent poate avea un nivel foarte scăzut de automatizare.