Evenimente — November 28, 2018 at 1:06 pm

Deveho prezintă cele mai noi realizări ale companiei și noutățile aduse de Sage versiunea 12

by

În cadrul Deveho Tour 2018, un eveniment ce se află la a doua ediție, Deveho Consulting Group a prezentat cele mai noi evoluții din cadrul companiei, modul în care utilizatorii pot migra către noi versiuni ale soluției Sage, dar și cele mai noi funcții introduse de Sage v12, care aduce noul Business Cloud, urmărind tendința globală a soluțiilor IT care migrează către cloud. Deveho Consulting Group este integratorul soluției Sage Enterprise Management, dar și un dezvoltator local de add-onuri cum ar fi cele de localizare a produsului. Compania oferă tot suportul necesar pentru implementarea soluției, echipa locală de consultanță fiind crescută constant cu specialiști care vin din domenii de bază precum industria auto și cea a transporturilor.

Urmând tendința globală de trecere către serviciile digitale oferite prin cloud, Sage X3 a devenit Sage Business Cloud Enterprise Management, fiind a treia soluție enterprise management din lume, cu peste 6 milioane de clienți globali. Funcții precum cele financiare, de aprovizionare și administrare, pot fi utilizate în cadrul companiilor, operând ca o soluție globală disponibilă în cloud. Noul mod de implementare și dezvoltare a soluției aduce un timp mai scurt între versiuni și un ciclu de mentenanță de format din 3 etape. Astfel, nu vor mai trece mai mult de 18 luni între două versiuni ale aplicației, iar mentenanța se va desfășura în prima fază de 36 de luni pentru operarea normală, urmată de a doua fază de 18 luni de suport standard și în final de 18 luni la sfârșitul duratei de operare pentru versiunea respectivă, când se mai oferă doar suport pentru problemele legate mai ales de securitate.

DSC_7687Din punct de vedere al implementării, se renunță la conceptul de update de la o versiune la alta, fiind implementat conceptul Sage Enterprise Management Migration. Practic, trecerea de la o versiune veche se realizează prin reinstalarea totală a aplicației, eliminând astfel posibilele probleme aduse de un update sau upgrade peste o versiune veche. Iar în cazul unei migrații de acest tip, timpul de instalare poate fi de o zi, urmată de alte 1-2 zile de reglaje și corecturi. Pentru companii fiind indicată ziua de vineri pentru instalare, iar weekendul să fi rezervat operațiunilor de testare și reglare, iar noua săptămână de lucru poate începe cu noua soluție funcțională.

Sage Enterprise Management v12 urmează să se lanseze în următoarea perioadă, fiind prezentate noutățile aduse de această versiune. În primul rând noua versiune aduce îmbunătățiri la partea de interfață de utilizare, începând cu partea de navigare, unde o bară de funcții din zona superioară a aplicației oferă cu ușurință toate funcțiile de administrare și posibilitatea realizării unui meniu cu favorite. De asemenea include o hartă interactivă a aplicației și o funcție de căutare. Designul este unul ce răspunde ușor, cu un format al paginii care se dimensionează automat în funcție de dispozitivul pe care este afișat și informațiile pe care le arată.

La capitolul management financiar, urmează să fie implementată o funcție ce calculează și ajustează veniturile din proiecte complexe, calculând și măsurând diferite procente de cost. Mai mult, se implementează un sistem de declarare a taxelor care automatizează procesul declarativ financiar și îl adaptează legislației fiecărui stat în parte. Evident, soluția vine și cu un sistem de documentare și implementare a măsurilor impuse prin noul GDPR. Exemple de adaptare la legislația locală vin pentru Australia, cu raportarea BAS/GST, Franța, cu abilitatea de a crea rapoarte pentru lunile ne-finalizate fiscal, Polonia cu beneficiile split, sau Elveția cu sistemul ISO 20022 și noile actualizări în domeniul TVA din 2018. Tot pentru managementul financiar, Sage Enterprise Management v12 aduce îmbunătățiri în zona declarațiilor bancare, a calculelor pentru diferite valute, semnături electronice, adaptarea cursului valutar în timpul plăților, urmărirea jurnalelor și alte funcții pentru simplificarea și eficientizarea acestor operațiuni.

La capitolul managementului lanțurilor de aprovizionare, se aduc noutăți precum programarea generării facturilor, actualizarea automată a dimensiunii proiectelor din punct de vedere a vânzărilor/cumpărărilor, dar și suportul pentru identificarea în Registered Export System pentru exporturile din afara UE.

Din punct de vedere al managementului producției, se aduce posibilitatea înlocuirii sau a ștergerii informațiilor din Versioning, la fel cum este adusă posibilitatea de realizare a schimbărilor critice în Versioning. Mai mult, sunt aduse adaptări la reglementările din sectorul farmaceutic și managementul de neconformitate. Actualizări sunt aduse și în zona de programare a producției, cu implementarea administrării materialelor raw, legături WO și noi criterii pentru planificarea clienților. Mai mult, sunt aduse funcții de comparare a finanțelor, urmărirea dependențelor pentru procesele de lucru și reprezentări grafice pentru planificarea proceselor.

În final, orientarea Sage Business Cloud Enterprise Management merge spre inovație și expansiune, utilizând procese mobile, libere din punct de vedere geografic, livrate nelimitat prin cloud, eficientizate prin utilizarea IoT, a boților, a inteligenței artificiale și orientate către majoritatea industriilor la nivel global.