Esential — November 30, 2018 at 11:10 am

Când investiţiile aduc roade…

by

edge computingHewlett Packard Enterprise (HPE) a anunţat recent primele roade ale investiţiilor de 4 miliarde USD anunţate cu mai multă vreme în urmă în tehnologia edge computing. Aceste roade se materializează într-o serie de noi oferte care să ajute firmele să-şi gestioneze mai bine dispozitivele, aplicaţiile şi datele care operează la marginea reţelelor.

Ofertele anunţate includ adaptori hardware care conectează reţelele IT la sisteme tehnologice operaţionale şi platforma software Edgeline OT Link, prin care informaţiile relevante obţinute la marginea reţelei devin accesibile în întreaga reţea a firmei prin intermediul aplicaţiilor găzduite on-premises şi în cloud.

De asemenea, HPE a scos în evidenţă noua sa soluţie Edgeline Integrated System Manager, afirmând că aceasta este proiectată pentru uşurarea instalării şi gestionării infrastructurii şi aplicaţiilor edge, precum şi noul sistem Edgeline EL300 Converged Edge, care dispune de capabilităţi de procesare şi stocare date.

Conform oficialilor companiei, noile oferte vin ca urmare a faptului că instalarea de sisteme IoT şi edge reprezintă actualmente o provocare care necesită o nouă abordare din punct de vedere al unificării universurilor fizic şi digital. Prin aceste oferte, firma vrea să îşi ajute clienţii să accelereze instalarea de aplicaţii care obţin rezultate de pe urma datelor procesate la marginea reţelei prin intermediul unei gestionări de clasă enterprise.

În iunie 2018, HPE a anunţat că va investi 4 miliarde USD în edge computing în următorii patru ani, în urma aşteptărilor ca majoritatea datelor cu care lucrează o organizaţie să fie create şi analizate direct în locaţii de la marginea reţelei de întreprindere, cum ar fi platformele petroliere marine sau fermele de turbine eoliene. În susţinerea unei astfel de aşteptări, Gartner prevede că, drept rezultat al proiectelor de digitalizare, 75% din datele generate de organizaţii vor fi create şi procesate în afara centrului de date tradiţional până în 2022, faţă de mai puţin de 10% la sfârşitul acestui an.