COMUNICATE — December 4, 2018 at 10:08 am

ViewSonic lansează seria VX58 de monitoare curbate

by

ViewSonic VX58_002ViewSonic extinde gama de monitoare curbate pentru a oferi utilizatorilor soluții potrivite într-o varietate largă de scenarii de utilizare, inclusiv jocuri, divertisment și aplicații profesionale.

Monitoarele curbate ViewSonic pentru jocuri redefinesc experiența utilizatorilor, iar noua serie VX58 este perfectă pentru pasionații de jocuri care apreciază fluiditatea și realismul imaginilor. Acestea sunt caracterizate de rata de reîmprospătare a imaginii de 144Hz și de curbura ecranului 1800R și sunt, totodată, prevăzute cu tehnologia AMD FreeSync™, care permite afișarea cadrelor într-o sincronizare perfectă cu viteza de lucru a plăcii video. Cu o atenție deosebită este tratat și aspectul estetic, astfel că toate cele 3 modele ale seriei – VX2458-C-mhd, VX2758-C-mh și VX3258-2KC-mhd, cu diagonale de 24”, 27” și respectiv 32” – beneficiază de un design fără ramă pe 3 dintre cele 4 laturi. Cele 3 diagonale au fost alese pentru a răspunde cerințelor unui număr cât mai mare de utilizatori, iar pentru a putea deservi sisteme de calcul cu niveluri de performanță cât mai variate, sunt utilizate diferite rezoluții native. Astfel, monitoarele de 24 inches – VX2458-C-mhd și 27 inches – VX2758-C-mh sunt Full HD (1920×1880), pe când cel de 32 de inches – VX3258-2KC-mhd este WQHD (2560×1440).

“Oferta bogată de monitoare ViewSonic curbate asigură o experiență vizuală captivantă, datorită calității superioare a imaginilor redate. Prin extinderea acestei game, punem la dispoziția utilizatorilor produsele ideale, special create pentru a răspunde necesităților lor”, a spus Claire Chuang, Business Line Manager pentru ViewSonic Europe. “Monitoarele curbate sunt mai mult decât o simplă tendință, căci oferă beneficii variate în funcție de scenariul de utilizare. Printre avantaje se numără extinderea câmpului de vizualizare, ceea ce amplifică gradul de realism și reduce oboseala ochilor, căci curbura ecranului permite o redare a imaginilor mai naturală, fără distorsiuni”, a continuat Chuang.

Modelul de vârf al seriei – XG3240C – a fost proiectat pentru pasionații de jocuri pretențioși și este prevăzut cu un suport ergonomic, ce permite ajustarea flexibilă a poziției. Beneficiind de tehnologie HDR10 pentru a asigura suportul conținutului High Dynamic Range, acesta dă o nouă definiție experienței vizuale în jocuri și îmbogățește imaginile afișate cu niveluri mărite de contrast și luminozitate. Totodată, ecranul cu o rază de curbură 1800R promite redarea perfectă a scenelor cu desfășurare rapidă a acțiunii, căci folosește o rată de reîmprospătare a imaginii de 144Hz și include suport pentru tehnologia AMD FreeSync™. Acestor caracteristici li se mai adaugă o paletă bogată de funcții flexibile accesibile prin intermediul meniului afișat pe ecran (OSD), făcând ca XG3240C să fie unul dintre cele mai bune monitoare curbate pentru jocuri disponibile pe piață la ora actuală.

Pentru pasionații de filme și conținut de divertisment, ViewSonic propune monitoarele VX3216-scmh și VX3217-2KC-mhd, cu rezoluții Full HD și respectiv WQHD. Ambele modele oferă imagini panoramice excepționale și au un aspect modern, discret, ce se încadrează perfect în orice cadru ambiental. Dotate cu ecrane curbate 1800R de 32” cu rată de reîmprospătare de 75Hz, acestea folosesc un design cu 3 laturi fără rame și redau tot conținutul grafic într-un mod extrem de captivant.

Pentru utilizarea specializată, ViewSonic VP3881 este un monitor potrivit pentru profesioniștii care fac editare video sau cei care lucrează cu mai multe aplicații în paralel. Ecranul său ultra-wide curbat 2300R de 38” cu rezoluție WQHD+ (3840×1600) le pune astfel la dispoziție o suprafață de lucru extrem de generoasă, în format 21:9. Pentru un maximum de calitate, monitorul este livrat pre-calibrat din fabrică și este acompaniat de un raport de calibrare, ce garantează acuratețea redării fără niciun pic de efort din partea utilizatorului. Mai mult decât atât, VP3881 permite calibrare hardware, astfel încât procedeul nu trebuie repetat la schimbarea sistemului de calcul. Fidelitatea culorilor este asigurată de panoul de cea mai bună calitate folosit, caracterizat de o acoperire în proporție de 100% a spectrului sRGB și de o valoare Delta E<2, în timp ce variația luminozității este mai mică de 5%. Funcționalitatea este și ea deosebită, căci monitorul include conectivitate USB Tip-C și switch KVM.

Echipamentele ViewSonic sunt disponibile în România prin distribuitorul local ELKO Romania.