Evenimente — December 10, 2018 at 2:10 pm

Robotica în România

by

Asociația E-Civis și Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA) au organizat luni 10 decembrie a.c. masa rotundă “Impactul roboticii și inteligenței artificiale asupra viitorului Uniunii Europene” – eveniment ce a avut loc în avanpremiera Forumului European al Roboticii 2019 organizat la București.

48350167_2212732852347816_1394358723169746944_nLa această întâlnire au participat Victor Negrescu, fost Ministru delegat pentru afaceri europene și membru al Parlamentului European, lector universitar SNSPA, Iordan Bărbulescu, Președintele Senatului SNSPA, Maria-Manuela Catrina, Secretar de stat, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale, Ana-Maria Stancu, Președintele Asociației E-Civis, Cristi Cucu, Chief Information Officer, Guvernul României, Alex Timiș, Public Affairs Director, Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS), Daniel Rusen, Marketing and Operations Director la Microsoft Romania, Andrei Sebe, Solution Manager, IBM România, Conf. univ. dr. Răzvan Bologa, Academia de Studii Economice (ASE), Prof. univ. dr. Andrei Dumitriu, Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea din București precum și alți actori implicați în promovarea roboticii în România.

În cadrul acestei întâlniri Asociația E-Civis a anunțat Ambasadorul Comunității de Robotică din România: domnul Victor Negrescu și s-a lansat Harta Roboticii în România (www.hartaroboticii.ro), un instrument de vizualizare a comunității de robotică din țara noastră.

“Sectorul digital contribuie deja la economia României cu 6% din PIB. Dacă vom știi să folosim resursele financiare disponibile la nivel european și competența existentă în sectorul inovației din România, țara noastră se poate situa printre principalii jucători în domeniul roboticii și inteligenței artificiale. Pentru a putea să folosim integral potențialul existent și să îl valorizăm în mod corespunzător trebuie să participăm la procesul decizional european în materie. Președinția României la Consiliul UE poate reprezenta un moment ideal pentru promovarea  inovației românești. De aceea organizarea la București a Forumului European al Roboticii (www.erf2019.eu), eveniment cu tradiție la nivel european, reprezintă un pas important în această direcție“, a declarat Victor Negrescu, Ambasador al Comunității de Robotică din România.