NEW TECHNOLOGY — December 14, 2018 at 4:38 pm

Inovaţia conduce la evoluţia business-urilor, a societăţii, dar mai mult, a umanităţii

by

ntt dataDigitalizarea a plasat societatea la începutul noii revoluții sociale. Inovația constantă în tehnologie va continua să conducă structurile sociale spre viitor, transformând modelele de afaceri existente. Pentru a lua decizii optime în afaceri, este esențial ca fiecare companie să identifice și să înțeleagă schimbările viitoare și să determine cea mai bună cale spre sustenabilitate.

NTT DATA investighează în permanenţă tehnologiile avansate şi tendinţele sociale care vor genera un impact ridicat asupra business-ului şi acordă o atenţie deosebită creării de noi tehnologii, soluţii şi produse alături de clienţi din întreaga lume. Grupul NTT desfăşoară la nivel global activităţi de cercetare și dezvoltare de servicii și produse sunt axate pe Artificial Inteligence (AI) și Internet of Things (IoT), alocând un buget anual de peste 2 miliarde $ in R&D. Această direcție strategică este preluată și la nivel local prin crearea de capabilităţi R&D și dezvoltarea unui AI Lab. Laboratorul va găzdui o serie de evenimente si workshop-uri pe teme de tehnologii avansate.

NTT DATA Romania, parte a grupului NTT, una dintre cele mai mari companii IT&C la nivel global, împlineşte 18 ani de activitate. Compania  ocupa locul 7 în topul companiilor de software din România conform Ministerului Finanţelor Publice. NTT DATA Romania oferă  clienţilor săi internaţionali şi locali servicii precum dezvoltare și integrare soluții software standard și personalizate, managementul aplicațiilor și suport, testare, asigurarea calității, consultanță IT și de business, servicii de securitate a informației și infrastructură dar şi crearea de prototipuri inovative în acord cu ultimele tendinţe. Începând cu anul 2016 compania a înregistrat un progres accelerat şi a dezvoltat proiecte pentru numeroşi clienţi din industriile automotive, retail, mobilă şi confecţii metalice, dar şi reţele medicale, servicii financiare şi asigurări, dezvoltând noi pieţe pentru procesele de digitalizare, prin utilizarea celor mai noi tehnologii şi soluţii inovatoare.

Artificial Intelligence (AI) în special prin componenţa sa de “deep learning”, transformă atuurile umane cum ar fi recunoaşterea limbajului şi a imaginilor sau procesarea limbajului natural, în caracteristici tehnologice care contribuie la crearea de funcţionalităţi şi produse inovative iar tehnologia senzorilor determină procesarea, aproape în totalitate, a datelor din mediul înconjurător. Acestea sunt procesate de computere prin AI şi oferă o capacitate de captare a imaginilor şi detaliilor mult peste cea umană. Dezvoltarea rapidă a tehnologiei a adus cu ea o ofertă largă de aparate electronice, facilitând formarea unei infrastructuri IoT complexe, cu dispozitive inteligente folosite în viaţa cotidiană. Un ecosistem complet conectat, îmbunătăţit cu puterea AI, va anticipa nevoile umane într-un mod discret și non-distructiv.

AI poate asigura un mediu în care maşinile autonome vor prelua activitatea oamenilor, vor crește nivelul de siguranță şi vor optimiza rutele de călătorie. Sistemele complexe de senzori fac posibilă detectarea unor persoane sau gesturile acestora, prin construirea unei platforme IoT care să furnizeze informațiile necesare, comunicare și divertisment.

Automobilele clasice sunt îmbunătățite cu hărți HD care oferă predicții de navigație și condiții rutiere, actualizări Over-the-Air, interacțiune touchless intre șofer și mașină și big dată pentru o experiență îmbunătăţită. Combinația dintre LIDAR, camerele vizuale, radarele cu rază scurtă / medie / lungă, imagistica termică și ultrasunele oferă date în timp real pentru atingerea nivelului D de integritate pentru siguranța automobilelor.

NTT DATA Romania este preocupată constant să aducă inovaţie în domenii precum Smart Cities şi Car Connectivity, şi este un furnizor cheie care dezvoltă servicii integrate cu ajutorul AI şi al raționamentului predictiv. Compania oferă soluții rentabile și eficiente în domeniile Classic Automotive, Car Connectivity, Blockchain, Smart Home, Smart Cities și Healthcare. Focusul asupra industriei 4.0 permite gestionarea noilor concepte, cum ar fi IoTHub, Connected Factory, Machine learning Stream Analytics, IoTEdge, Speech to text sau Image processing.

Crearea de concepte noi prin AI contribuie la evoluţia mult mai rapidă a proceselor şi a interacţiunilor între ecosistemele om-masina-mediu-societate și care permit implementarea unui model de lucru optimizat, adaptat la nevoile clienților.

NTT DATA creează noi piețe pentru afacerea digitală și oferă servicii de calitate superioară valorificând punctele forte la nivel global. Prin aceste inițiative venim în sprijinul clienților noștri avand ca obiectiv evoluția societății în întreaga lume. Mai multe despre proiectele NTT DATA Romania găsiți la www.nttdata.ro/digital.Imagine_Catalog_AI_NTT_DATA_Romania