COMUNICATE — December 18, 2018 at 11:21 am

F5 BIG-IP: Cea mai bună performanță SSL

by
În urma testelor efectuate de F5 Labs, utilizând metodologiile standard din industrie, a rezultat că noua platformă de livrare a aplicațiilor F5 BIG-IP iSeries realizează procesele de SSL ECC TPS de cinci ori mai rapid decât dispozitivele similare ale competiției. Secure Sockets Layer (SSL) este un protocol standard de criptare disponibil în fiecare sistem de operare major, browser web, telefon inteligent etc. și utilizat în întreaga lume pentru a asigura comunicațiile între utilizatori și aplicații.

SSLTehnologia SSL ne permite să efectuăm cumpărături online securizate, să avem acces securizat la distanță (SSL VPN), altfel spus este o tehnologie omniprezentă în aria soluțiilor de securitate comercială și a celei destinate rețelei de consumatori. SSL oferă securitate utilizând o combinație de criptare cu chei publice pentru partajarea cheilor criptografice și criptare simetrică (de obicei RC4, 3DES sau AES) pentru a cripta eficient traficul. Atât schimbul de chei, cât și diferiții algoritmi de criptare sunt intensivi și necesită hardware specializat pe partea serverului pentru a atinge performanțe acceptabile pentru utilizare pe scară largă în aproape toate aplicațiile comerciale.
Pentru a determina modul în care performanța iSeries se compară cu alte dispozitive similare din piață, laboratoarele F5 au efectuat teste riguroase de performanță pe platformă, utilizând un codificator SSL ECDH-ECDSA-AES128-SHA256.
În total, au fost efectuate peste 50 de runde de testare pentru a se ajunge la aceste rezultate.
Pentru ca testul să aibă o relevantă deopotrivă tehnică și comerciale, în această testare au fost incluse produse competitoare din aceeași clasă: Citrix 14080 (cu un preț recomandat de 113.069 USD), A10 4440S (cu un preț recomandat de 94.240 USD) și F5 BIG-IP i7800 (cu un preț recomandat de 85.000 USD).
1
Fig. 1

Conform metodologiei din industrie, testele au fost efectuate în mai multe dimensiuni de fișiere (128B, 5KB, 16KB și 512KB) pentru a demonstra performanța într-o serie de situații.
Soluția F5 BIG-IP a înregistrat în urma testelor cea mai bună perfomanță în ceea ce privește viteza de analiză a tranzacțiilor, respectiv peste 27.000 de tranzacții pe secundă (fig.1).

Fig. 2
Fig. 2

 

Și în ceea ce privește throughput-ul, soluția F5 a marcat cele mai bune rezultate, cu un throughput
maxim de 105 (fig.2). Astfel, soluția F5 a surclasat performanțele competiției în toate tipurile de teste efectuate.

Procesul și mediul de testare 
Fiecare dintre produsele evaluate a trecut prin același proces de testare multifazică aplicată de F5 în toate testele sale. Acest proces presupune parcurgerea următoarelor etape:
1. Testarea preliminară: are rolul de a crea și de a valida configurația pentru fiecare dispozitiv utilizat în testare (DUT), astfel încât toate DUT-urile să gestioneze traficul în rețea în același mod.
2. Testarea exploratorie: determină cele mai bune setări de testare pentru fiecare dispozitiv și relevă cât de bine funcționează în fiecare tip de test. Configurația DUT este finalizată în această etapă.
3. Testarea finală: fiecare tip de test este executat de mai multe ori. Testarea se repetă până când se înregistrează cel puțin trei runde bune care au generat, în mod consecvent, cele mai bune rezultate. Aceasta poate însemna că un test poate fi repetat de multiple ori pentru a se atinge acest standard de consistență.
4. Determinarea celor mai bune rezultate: cele mai bune trei runde de testare pentru fiecare tip de test sunt examinate în detaliu pentru a identifica care dintre acestea a furnizat cea mai bună performanță globală.
Rezultatele celei runde de testare, pentru tip de test, sunt cele utilizate în acest raport.
În concluzie, platforma iSeries continuă să confirme și să mențină F5 în poziția de lider pe segmentul soluțiilor SSL. Mai multe detalii privitoare la testarea soluțiilor SSL și la metodologia utilizata, pot fi gasite aici.
Veracomp Europe este unicul distribuitor al soluțiilor F5 Networks în România din 2007.